SEGRE

ESNOTICIA

Padrins més que cuidats a l'edifici Majèstic de Lleida

El menjador comunitari està tancat però cuinen i els pugen el menjar a casa || Hi viuen 381 persones, el 85% de més de 70 anys

Personal del Club Majèstic, treballant ahir a la cuina

Personal del Club Majèstic, treballant ahir a la cuinaMAJÈSTIC

Creat:

Actualitzat:

“No hi ha satisfacció més gran que les gràcies que et donen entre llàgrimes d’emoció moltes de les persones de la tercera edat a les quals diàriament porto el menjar a la porta de casa. Aquesta és la millor de les recompenses.” Així s’expressa David Almuzara, president de l’edifici Majèstic de Lleida, habitat essencialment per persones grans, que per respectar el confinament davant de la pandèmia de Covid-19 va decidir deixar d’oferir el servei de menjador comunitari que inclou l’edifici, però seguir cuinant i dur l’àpat a casa de cadascun dels residents, amb l’ajuda de tres veïnes, la Nuria, la Marisa i l’Eda.

Primer va decidir dividir el menjador en dos per respectar la distància de seguretat, però al final va optar pel repartiment a domicili i ara cada dia abans de la una del migdia tots tenen el dinar a casa.Aquest immoble, situat al carrer Cristòfol de Boleda número 4, es compon de 186 habitatges en els quals viuen 381 persones, de les quals el 85 per cent tenen més de setanta anys.

El president destaca que gràcies a l’extrema neteja i al confinament només hi ha hagut dos positius

Almuzara assegura que, gràcies a les mesures d’higiene, seguretat i confinament que es van prendre des del principi, malgrat estar habitat per un col·lectiu especialment vulnerable al coronavirus únicament s’han registrat dos casos entre els veïns. “Un d’ells desgraciadament va morir, després d’haver-se contagiat del virus en un viatge que va fer pocs dies abans. L’altre es troba al domicili ja recuperat i a l’espera de l’alta mèdica”, va detallar.

Així mateix, subratlla que el preocupava que les persones grans sortissin al carrer per comprar i s’exposessin al virus, de manera que, com a mesura excepcional, s’encarrega d’adquirir els productes que necessiten a la farmàcia i el supermercat les persones que viuen soles.

Afegeix en aquest sentit que “vam fer especial recalcament al fet que no vingués ningú de fora, ni tan sols a visitar-los, per extremar les mesures de seguretat” i destaca que han intensificat la neteja especialment als llocs de trànsit. “Es fa una neteja constant de baranes, poms de portes i botons d’ascensor, i s’adverteix que no l’utilitzin si no és imprescindible, i sempre d’un en un”, assenyala el president. Netegen a fons la porteria i als conserges se’ls ha proporcionat material per evitar contagis, com mascaretes, guants i hidrogel.

Remarca que han subministrat mascaretes, guants i detergents netejadors al personal de l’edifici i conveïns, i han posat hidrogel també a les zones comunes. Així mateix, incideix que aquestes mesures de seguretat s’han extremat encara més a la cuina, on el personal es neteja les mans amb hidrogel cada hora, assegura.

Finalment, apunta que un veí i professor de Fisioteràpia ha preparat “exercicis físics per a les nostres persones grans” i el Centre Orum s’ha ofert a prestar serveis online per a qui necessiti ajuda psicològica personalitzada”.

Personal del Club Majèstic, treballant ahir a la cuina

Personal del Club Majèstic, treballant ahir a la cuinaMAJÈSTIC

Personal del Club Majèstic, treballant ahir a la cuina

Personal del Club Majèstic, treballant ahir a la cuinaMAJÈSTIC

tracking