SEGRE

ESNOTICIA

Sanitat entrega deu respiradors a l'Arnau per lluitar contra el virus

Serviran per substituir les taules d’anestèsia que havien adaptat || La província va registrar quatre morts, 37 altes i 41 positius, amb la qual cosa supera el miler

Dos dels deu respiradors que ha rebut l’Arnau de Vilanova del ministeri de Sanitat.

Dos dels deu respiradors que ha rebut l’Arnau de Vilanova del ministeri de Sanitat.ICS LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Sanitat va entregar divendres passat a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida deu respiradors per poder ampliar la capacitat d’atenció als infectats de coronavirus. Així ho van explicar fonts de l’Institut Català de Salut (ICS), que van assenyalar, no obstant, que cinc d’aquests aparells són “d’una gamma més baixa que l’anunciada” pel Govern central. Van apuntar que es tracta de maquinària “no fabricada a Europa” i que serà necessari adaptar-los.

Les mateixes fonts van corroborar que aquests nous respiradors podran substituir les taules d’anestèsia que havien adaptat per a aquesta situació. “Tenen sistemes de respiració però no estan fets perquè funcionin les 24 hores”, van detallar. A més de l’Arnau de Vilanova també van rebre respiradors quatre hospitals catalans més. Així mateix, està previst que la setmana que ve arribin a la província 3.000 tests ràpids, 2.500 per a la regió sanitària de Lleida i 500 per a la del Pirineu i Aran. També es preveu que l’Arnau i l’hospital del Pallars de Tremp rebin cadascun una màquina per poder fer les proves del virus.

La d’ahir va ser una de les jornades amb menys defuncions des que va començar la pandèmia

L’anunci de l’entrega de material sanitari va arribar un dia en què es van registrar 4 defuncions més a la província, totes al pla. Són dos menys que divendres, i un dels dies amb menys víctimes des de l’inici de la pandèmia, per la qual 79 persones han perdut la vida a Lleida. Quaranta-un casos positius més a les comarques del pla i cinc a les del Pirineu van elevar la xifra de contagis per sobre d’un miler, amb 1.037. Hi ha 260 hospitalitzats, 215 a Lleida, una quinzena menys que divendres, i 45 al Pirineu, un més que a l’últim balanç. Així mateix, un de cada cinc hospitalitzats (52) és a l’UCI. L’edat mitjana dels hospitalitzats és de 63 anys, i una trentena d’infectats té menys de 25 anys. La bona notícia és que el nombre d’altes segueix a l’alça, amb 37 més ahir, totes a Lleida, 13 més que en la jornada anterior i que representen un total de 209 de recuperats.

tracking