SEGRE

ESNOTICIA

Un tanatori de Lleida està doblant i triplicant torns per poder atendre la demanda

El tanatori La Lleidatana està doblant i triplicant torns per poder atendre la demanda || El forn per a incineracions funciona les vint-i-quatre hores

Personal de la funerària de la capital, ahir davant les instal·lacions.

Personal de la funerària de la capital, ahir davant les instal·lacions.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si els professionals sanitaris són clarament essencials durant l’actual pandèmia de Covid-19, indiscutiblement els serveis funeraris també resulten imprescindibles. Lamentablement, el nombre de defuncions s’ha multiplicat a Lleida per efecte del coronavirus i aquesta situació comporta una càrrega de feina important i un alt risc per al personal de les funeràries, ja que són els que estan en contacte directe amb les persones que han perdut la vida per aquest virus i corren un risc de contagi.

El gerent dels serveis funeraris La Lleidatana, Vicens Vicente, ubicada a la ciutat de Lleida, afirma que atenen defuncions de la capital i d’altres poblacions de la província i va afegir que també tenen peticions per a incineracions de persones de la Franja.

En aquest sentit, va subratllar que el forn crematori ubicat al cementiri municipal “funciona les vint-i-quatre hores” i va voler deixar clar que la normativa no obliga a incinerar els finats per Covid-19, sinó que també puden ser inhumats en nínxols o un altre tipus de sepultures.

En tot cas, Vicente va assegurar que els seus empleats, una vintena, actualment han de doblar i fins i tot triplicar torns i va destacar la responsabilitat amb la qual afronten la seua feina, convenientment protegits. Va explicar que el personal d’oficina també té aquests dies una tasca molt difícil, per la situació que viuen actualment les famílies dels difunts.

Serveis per a 35 difunts a la capital per Covid-19 El gerent de la funerària La Lleidatana va afirmar que fins dissabte passat havien efectuat serveis per a trenta-cinc persones que havien mort a causa del Covid-19 a la capital del Segrià i que des de l’inici de la pandèmia han ofert en total cent onze serveis. Va relatar que són els encarregats de recollir els difunts per coronavirus de residències d’ancians, per exemple, introduir-los al sudari preceptiu i segellar-lo, per la qual cosa corren “molt risc”, encara que va remarcar que tot el personal va convenientment protegit. Així mateix, els funerals estan restringits per evitar contagis.

tracking