SEGRE

ESNOTICIA

Cinc morts més en residències de Lleida mentre que Salut només n'anuncia un

La província va registrar una única defunció per Covid-19 en les últimes hores segons dades del departament de Salut, la xifra més baixa des de l’inici de la pandèmia, que es va cobrar la primera víctima a Lleida el 17 de març. No obstant, hores més tard Assumptes Socials va anunciar cinc morts més en residències que dissabte, cosa que eleva el total a 39.

Imatge d'arxiu de la residència d'Àger en l'inici del confinament.

L'UME desinfecta la residència de gent gran d'ÀgerMaite Monné

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut va afirmar ahir que en les últimes hores només es va registrar una defunció per Covid-19 a la província de Lleida, la xifra més baixa des de l’inici de la pandèmia, que es va cobrar la primera víctima mortal el 17 de març passat. No obstant, hores més tard la conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies va emetre un comunicat en el qual va xifrar en 39 les persones mortes en residències de Lleida, cosa que representa cinc més que les 34 anunciades dissabte, un número que s’havia mantingut estable respecte a divendres.

Salut va confirmar una única defunció a la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran mentre que a la de Lleida no en va comunicar cap. D’aquesta manera, el total assoleix les 80. Així mateix, el departament va indicar que hi va haver 26 nous casos positius, 22 al pla i 4 a les comarques de muntanya, que són gairebé la meitat que les del dia anterior i eleven la xifra global d’afectats a la província a 1.063. Quant al balanç de persones curades, es van donar d’alta quatre pacients que estaven ingressats a la regió sanitària de Lleida. A l’Alt Pirineu i Aran també se’n van donar d’alta quatre, de manera que el conjunt d’altes a la província ja és de 217, gairebé el triple que el nombre de morts.

Salut afirma que només hi va haver una defunció a la regió sanitària d’Alt Pirineu i Aran i cap al pla

Actualment hi ha 226 persones ingressades a la regió sanitària de Lleida per Sars-CoV-2, de les quals 137 es troben a l’Arnau de Vilanova (97 d’elles estan estables a planta i 40 a l’UCI), 43 són a l’hospital de Santa Maria (33 a planta i 10 a l’UCI) i 46 es troben ingressades en centres privats, totes estables. Quant a l’Alt Pirineu i Aran, estan hospitalitzades 46 persones en total, de les quals 10 a l’Espitau Val d’Aran, 17 a l’Hospital Comarcal del Pallars a Tremp, 8 a la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell i 11 a l’Hospital de la Cerdanya, totes estables a planta.

La pressió assistencial a Urgències comença a anar a la baixa, tot i que en part s’explica perquè l’Atenció Primària assumeix també pacients de Covid-19. Com a exemple, ahir al matí hi havia menys de mitja dotzena de persones a Urgències de l’Arnau, de les quals només una era sospitosa de tenir el virus, mentre que dies enrere a la mateixa hora n’hi havia entre 10 i 15. Salut assegura que treballa per donar la millor assistència i agraeix l’esforç de la ciutadania per contenir els contagis, però demana no abaixar la guàrdia.

D’altra banda, el balanç de les residències segons Assumptes Socials és, a més dels 39 morts, 164 residents confirmats amb Covid-19 corresponents a deu geriàtrics i 7 residents hospitalitzats. També hi ha comptabilitzats 165 professionals aïllats preventivament o amb símptomes.

Així mateix, ahir es va confirmar un nou positiu a Aran, ingressat a l’Espitau Val d’Aran, amb la qual cosa són 76 els casos totals. També es va traslladar una persona a l’Arnau de Vilanova de Lleida.

Primers casos positius a Nalec i Vallbona i un altre més a Aran

Els ajuntaments de Nalec i Vallbona de les Monges van confirmar ahir els primers positius de coronavirus en aquests dos municipis, que eleven a noranta el total d’infectats per Covid-19 a la comarca de l’Urgell, amb casos en 14 dels 20 poblacions. Aquests nous positius encara no apareixen a la llista oficial de la Generalitat. Els ajuntaments de Nalec i Vallbona demanen “incrementar les precaucions i extremar les mesures d’higiene”. El cas de Vallbona es tracta d’una veïna de Rocallaura que es troba aïllada. La majoria de casos de l’Urgell es concentren a Tàrrega (33) i la Fuliola (29), amb la residència d’aquest últim municipi com a principal focus de contagi de la comarca. També n’hi ha a Tornabous (5), Agramunt i Vilagrassa (4), Bellpuig i Castellserà (3), Puigverd d’Agramunt i Verdú (2), Anglesola, Belianes i Sant Martí de Maldà (1). A més, ja han mort almenys una quinzena de persones: 9 a la Fuliola (7 a la residència); 3 a Tàrrega, 1 a Tornabous i 1 a Castellserà, informa Segre Tàrrega.

tracking