SEGRE

L'ajuntament de Lleida recomana evitar els desplaçaments als horts d'autoconsum

Els horts urbans ubicats al barri de Pardinyes de Lleida, ahir a la tarda deserts.

Els horts urbans ubicats al barri de Pardinyes de Lleida, ahir a la tarda deserts.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Lleida ha recomanat no anar als horts públics o particulars destinats a l’autoconsum que es troben a l'Horta o fora dels domicilis en l’actual període de confinament. En l’estat d’alarma per la covid-19 decretat per les autoritats competents, aquesta recomanació es fa per evitar el màxim de desplaçaments i perquè en aquests horts públics tampoc es poden garantir les mesures de protecció i de seguretat necessàries per les pròpies característiques dels horts, com el distanciament social i la higiene, segons ha explicat el consistori.

Pel que fa als horts particulars que poden estar integrats en torres o en segones residències, ja queda explícit que no s’hi pot anar durant el confinament decretat.

Els productors hortolans sí que hi poden anar i seguir treballant la terra per conrear fruites, verdures i hortalisses. Aquest treball es considera com a activitat econòmica i s’estan produint aliments necessaris per abastir la ciutadania.

Queda determinat també que no es poden treballar els horts públics cedits a entitats socials, on hi participen persones que formen part de processos de reinserció social.

tracking