SEGRE

ENSENYAMENT ECONOMIA

Col·legis concertats rebaixen les quotes a les famílies durant el tancament per la pandèmia

La majoria ha deixat de facturar el menjador, les activitats extraescolars i el transport escolar

Imatge d'arxiu d'aspirants a unes oposicions a docents.

Imatge d'arxiu d'aspirants a unes oposicions a docents.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els centres educatius concertats apliquen descomptes a les quotes durant l’estat d’alarma pel coronavirus, que ha comportat el tancament de tots els col·legis i instituts per evitar contagis. Aquest diari ha pogut comprovar que centres privats de la capital han contactat amb els pares per comunicar-los les mesures que han pres per contribuir a suportar la situació econòmica derivada de la crisi, malgrat que remarquen el dèficit de finançament públic que pateix la concertada. S’ha de tenir en compte que part de les quotes són de de serveis que ara no poden prestar-se.

Per exemple, el col·legi Mirasan indica en una circular que no facturarà cap rebut fins que no hi hagi data de reincorporació a les aules i Fedac Lleida ha acordat un descompte del 25 per cent de la quota mensual que s’aplicarà a l’abril, encara que retornarà també la part del març ja cobrada. Així mateix, l’escola Santa Anna ha informat les famílies que tornarà part de la quota del menjador i la part proporcional de les excursions no efectuades i detalla que la quota d’Infantil i Primària quedarà en 60 euros, en lloc de 74, rebaixa que algunes famílies van assegurar que veuen insuficient. Maristes Montserrat retornarà l’import de les activitats extraescolars i un percentatge segons l’etapa, i remarca que segueixen treballant amb els alumnes per mantenir l’activitat pedagògica a distància al màxim.

El Claver deixa de cobrar alguns conceptes com ara el menjador o el transport escolar, així com els centres Arabell i Terraferma, que tampoc facturen les extraescolars ni la quota corresponent a l’associació de mares i pares d’alumnes. Al col·legi Lestonnac, per ara, descompten el cost del menjador i extraescolars, i per la seua banda l’Episcopal també aplica descomptes a les aportacions dels pares en funció de les etapes educatives.

Docents interins substituts demanen mantenir els llocs de treball

Docents substituts reclamen a Educació que “es mantinguin” els seus llocs de treball durant la crisi causada pel coronavirus. La Plataforma Substitutes en Lluita, que reuneix més de vuit-cents docents, argumenta que el tancament d’escoles i la paralització de la borsa de substituts es tradueix en el fet que docents es trobin “davant de la possibilitat de perdre la feina durant més de sis mesos i sense obtenir resposta”.

Afirma que el sistema educatiu “s’aguanta gràcies a la disponibilitat completa que tenen els substituts” i demana a Educació que les persones de la borsa que hagin prestat serveis aquest curs puguin optar a un nomenament extraordinari.

tracking