SEGRE

CORONAVIRUS SEGURETAT

El TSJC obliga Interior a fer tests del Covid a tots els mossos d'esquadra

El conseller afirma que la Generalitat no disposa de mitjans per complir l’ordre

Un mosso, amb mascareta i guants, al control de divendres passat a l’N-240 a Juneda.

Un mosso, amb mascareta i guants, al control de divendres passat a l’N-240 a Juneda.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha estimat les mesures cautelaríssimes que van demanar tres sindicats de mossos d’esquadra per apressar la conselleria d’Interior a entregar als agents material de protecció contra el coronavirus i fer-los tests de la malaltia, el que és el segon acord del tribunal en la mateixa línia. A la interlocutòria, els magistrats requereixen a la conselleria que, “amb caràcter urgent i immediat”, entregui a tots els mossos mascaretes, ulleres de protecció i guants, que es desinfectin les comissaries i vehicles policials i es facin tests a tots els mossos per aïllar focus de contagi. Val a recordar que, fins a mitjans de la setmana passada, un total de disset mossos havien donat positiu per coronavirus a Lleida del total de 109 agents encomanats de la policia catalana a tot Catalunya. A la comissaria de la Seu d’Urgell, per exemple, s’havia produït un brot.

D’aquesta manera, el TSJC respon així a la sol·licitud de la Trisindical –que agrupa el Sindicat de Policies de Catalunya (SPC), el Col·lectiu Autònom de Treballadors Mossos d’Esquadra (CAT-ME) i del Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME)– en la mateixa línia en la qual el tribunal va contestar dimecres a la sol·licitud del sindicat Uspac, que els jutges qualifiquen com “una petició substancialment idèntica”. La interlocutòria no admet cap recurs i els magistrats assenyalen que “no hi ha més remei que reconèixer que la situació exposada revela que hi ha un risc greu, en ocasions mortal, i sempre imminent, per als integrants del cos a conseqüència de la seua ordinària activitat”.

Buch culpa Madrid al centralitzar la compra de material sanitari El conseller d’Interior, Miquel Buch, va lamentar que la compra centralitzada de material sanitari ha “alentit” el proveïment de la Generalitat de tests. “El Govern català és el primer que està exercint aquesta compra al màxim de ràpid possible”, i va assegurar que la compra centralitzada ha impossibilitat al Govern comprar tot el que volia. La tinença de tests fiables determinarà les condicions del desconfinament. El Govern central assegura que els tindrà i les comunitats els esperen.

tracking