SEGRE

ESNOTICIA

Els sanitaris de Lleida amb símptomes no tornaran als 7 dies

Encara que el ministeri de Sanitat ho preveu si no tenen febre

El servei de Pediatria de l’Arnau envia un missatge d’ànim als companys.

El servei de Pediatria de l’Arnau envia un missatge d’ànim als companys.HOSPITAL ARNAU DE VILANOVA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Sanitat ha actualitzat el protocol d’actuació pel Covid-19 en el cas del personal sanitari i sociosanitari, en el qual preveu la reincorporació d’aquests treballadors als set dies d’haver començat a tenir símptomes si ja no hi ha febre i si s’ha resolt la clínica respiratòria i sense que se’ls hagi fet la prova del coronavirus. En aquest protocol, s’estableix que en aquest tipus de casos, els sanitaris hauran de portar mascareta quirúrgica fins a completar catorze dies des del començament dels símptomes i hauran d’evitar tenir contacte amb pacients immunodeprimits.

L’actualització d’aquest protocol de Sanitat ha causat l’absolut “rebuig” dels Consells Generals de Dentistes, Infermers, Farmacèutics, Metges i Veterinaris, que representen més de 700.000 sanitaris, que titllen d’“alarmant” tornar a la feina al cap de set dies i sense fer una prova diagnòstica. Tanmateix, responsables de les regions sanitàries de Lleida i Alt Pirineu i Aran van assegurar ahir que “no està previst aplicar aquest protocol” i que “continuarem amb la línia que els sanitaris tornin a treballar quan el test de PCR doni negatiu”.

Malgrat tot, des del comitè d’empresa de l’hospital Santa Maria van denunciar que no “et pots agafar la baixa si tens dècimes de febre, sinó en cas de febre alta, tos seca i mal de coll”. En aquest sentit, van assenyalar que “als sanitaris ens tenen poc considerats, ja que a més els que treballen de dia ho fan una setmana seguida i després en tenen una altra de descans i només se'ls crida en cas d'urgència, mentre que els que estan al torn de nit ho fan durant quinze dies seguits i després et donen un dia festiu teu”.

Per la seua banda, el moviment Marea Blanca va rebutjar la previsió de Salut de tancar alguns CAP de Lleida, en cas de necessitar el seu personal per fer front a les necessitats que tingui la ciutat.

Així doncs, l’entitat considera que “aquestes mesures podrien portar-se a terme mantenint l’obertura dels CAP, ja que els seus professionals controlen els malalts per Covid-19 que són als seus domicilis”. També assenyala que “el tancament provocaria mobilitat entre els diversos barris” i proposa reduir l’horari dels centres.

L’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya també s’oposa al tancament, ja que “els pacients lleus estan més ben atesos a casa o als CAP que en un hospital de campanya”.

tracking