SEGRE

ESNOTICIA

Infermeres de Lleida alerten de l'augment dels mals tractes a la llar

El confinament dificulta la detecció de les situacions de violència a l’Atenció Primària || Demanen a la ciutadania que avisin si observen indicis a l’entorn

Un cartell de la campanya ‘Establiments segurs’ en un comerç de Tàrrega.

Un cartell de la campanya ‘Establiments segurs’ en un comerç de Tàrrega.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El confinament pot arribar a provocar problemes de convivència i, en els casos més greus, fins i tot desembocar en situacions de violència. El Col·legi d’Infermeres de Lleida va alertar ahir de l’augment dels maltractaments en l’àmbit de la llar, ja que “l’aïllament és el pitjor enemic en els grups de risc”. I és que, segons expliquen en un comunicat, la crisi sanitària i la situació excepcional derivada del coronavirus fa que “els centres sanitaris i l’Atenció Primària infermera, claus per detectar els casos de violència masclista, estiguin mes lluny que mai de les persones que pateixen aquest tipus de situacions en el seu entorn més pròxim”. També en el cas de les drogoaddiccions i els problemes de salut mental, la interrupció de les teràpies grupals dificulta el seu tractament. Malgrat que “els professionals multidisciplinaris s’escarrassen a mantenir un seguiment telefònic i presencial en els casos més greus”, el Col·legi d’Infermeres fa una crida a la ciutadania perquè estiguin alerta de qualsevol indici en el seu entorn més pròxim.

I és que “una trucada per saber si algú es troba bé és molt important i, en casos de violència masclista, pot dissuadir o reduir el nivell d’agressió si el maltractador té por que el descobreixin”. La Comissió Nacional per a una Intervenció Coordinada contra la Violència Masclista, a través de l’Institut Català de les Dones (ICD), ha reforçat l’atenció telefònica a través del número 900 900 120 i ha habilitat un nou canal de comunicació a WhatsApp (671 778 540). Així mateix, diversos comerços s’han afegit a la iniciativa Establiments segurs, que consisteix a penjar un cartell a l’aparador per informar les víctimes que allà poden sentir-se segures i contactar amb els telèfons d’atenció si necessiten ajuda.

Sis víctimes de violència masclista han estat ateses a Lleida durant el confinament

Val a destacar que tres dones, una d’elles amb fills, es van posar en contacte amb l’Institut Català de les Dones i han estat allotjades en pisos assistencials a Lleida davant del risc que corrien al conviure amb el seu agressor des que es van decretar les restriccions de mobilitat, com va avançar SEGRE.

Fins dimecres de la setmana passada, l’ICD havia atès sis casos nous de dones d’entre 31 i 40 anys que pateixen violència masclista, de les quals tres han hagut de ser reallotjades. Aquest any, el telèfon de l’Institut Català de les Dones ha atès més d’un centenar de trucades de lleidatanes.

tracking