SEGRE

CORONAVIRUS EFECTES DE LA PANDÈMIA

Busquen “amb urgència” substituts per treballar a la presó de Lleida

Psicòlegs i educadors socials, també per al centre educatiu El Segre || Aturen les obres de Justícia no urgents a Lleida per l’emergència sanitària

Imatge de l’estat de les obres als serveis territorials de Lleida, que s’han ajornat.

Imatge de l’estat de les obres als serveis territorials de Lleida, que s’han ajornat.JUSTICIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria de Justícia de la Generalitat ha posat en marxa un procés de selecció per “cobrir amb urgència” substitucions de personal de tractament al Centre Penitenciari Ponent i el centre educatiu El Segre de Lleida. Busquen psicòlegs i educadors socials per formar part de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima i destinar-los, a més dels centres de Lleida, a la resta de presons de Catalunya. Les sol·licituds poden presentar-se fins al 14 d’abril. Per exemple, expliquen que els psicòlegs, entre altres objectius, “hauran d’aplicar tècniques i instruments de diagnòstic psicològic i d’avaluació, especialment aquelles relacionades amb la identificació dels factors de risc i de protecció relacionats amb les conductes delictives, i portar a terme pronòstics de conducta futura”. El Centre Penitenciari Ponent compta actualment amb 658 interns i El Segre, amb 37 adolescents. Així mateix, el departament de Justícia també busca criminòlegs i juristes per a la conselleria.

D’altra banda, el departament ha ajornat obres de construcció i reforma per evitar qualsevol activitat i facilitar el confinament. Entre aquestes, destaquen els treballs de reforma i d’eliminació de barreres arquitectòniques a la seu dels serveis territorials a Lleida, al carrer Sant Martí, que van començar el mes d’octubre passat i estan valorades en més de mig milió d’euros. Així mateix, projectes com la remodelació dels jutjats de Tremp, a punt de començar, s’ajornaran fins que s’acabin les mesures de confinament.

Els únics treballs que continuen són els que es consideren d’emergència, bàsics o estratègics perquè són estrictament necessaris. En el cas de Lleida, a la presó de Ponent se segueix amb la modernització dels sistemes de seguretat de tot l’equipament, com la substitució dels grups electrògens d’emergència, alarmes antiincendis, el sistema d’intèrfons i les portes de les cel·les. Justícia tampoc interromp la reparació dels ascensors de l’edifici judicial del Canyeret. La majoria van ser precintats al detectar-se deficiències molt greus, com va avançar SEGRE.

tracking