SEGRE

EDUCACIÓ CRISI SANITÀRIA

El Consell Escolar de l'Estat acorda que la repetició de curs sigui enguany “excepcional”

Advoca per limitar aquest recurs a casos “realment extraordinaris” davant la situació actual || Avala que es tinguin en compte els treballs fets des de casa però sense que suposi “una avaluació negativa”

Imatge d’arxiu d’una classe en una escola de les comarques de Lleida.

Imatge d’arxiu d’una classe en una escola de les comarques de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió permanent del Consell Escolar de l’Estat va desestimar ahir la proposta de prohibir les repeticions de curs com a mesura “excepcional” davant la suspensió de les classes presencials pel coronavirus, amb la qual cosa es va descartar un aprovat general, tot i que recomana limitar-les a casos molt puntuals.

Així mateix, va avalar que siguin avaluables les tasques que els estudiants fan al domicili durant el confinament.

Les propostes d’aquest ens no són vinculants, però les estudiarà la Conferència Sectorial d’Educació

Aquesta última proposta serà una de les noranta-dos recomanacions no vinculants que el Consell Escolar va estudiar i va presentar ahir al ministeri d’Educació, que les analitzarà a la Conferència Sectorial d’Educació de dimecres de la setmana que ve juntament amb les comunitats autonòmiques. Precisament, avui està previst que es reuneixi la comissió general d’educació per preparar la conferència sectorial.

La proposta de suprimir les repeticions de curs la va presentar la Confederació Estatal d’Associacions d’Estudiants (CANAE), i sol·licitava “modificar la normativa necessària de forma excepcional perquè durant aquest curs cap estudiant repeteixi”. No obstant, el Consell Escolar de l’Estat va donar el vistiplau a la recomanació del president, Enrique Roca, per limitar la repetició com una cosa “realment extraordinària” davant de les “circumstàncies especials”.

Una de les propostes que sí que va aprovar el Consell Escolar és que siguin avaluables les tasques que els estudiants fan a casa durant el confinament, encara que s’ha acceptat una esmena presentada per Comissions Obreres per tenir en compte les “condicions tecnològiques i de connectivitat” a les llars de cada alumne, de manera que la “fractura digital” no suposi un motiu per a “l’avaluació negativa dels aprenentatges i les competències”.

També suggereix no prolongar el calendari acadèmic durant el mes de juliol. La comissió permanent ha rebutjat aquesta possibilitat, i opta per esgotar el mes de juny per concloure el curs 2019-2020.

Al seu torn, el Consell Escolar Estatal va desestimar la proposta del sindicat CSIF perquè les proves d’accés a la universitat, denominades EBAU, tinguin una data única en el conjunt d’Espanya. Una proposta que va caure en sac foradat després que la setmana passada el ministeri d’Universitats i el d’Educació acordessin celebrar-les entre el 22 de juny i el 10 de juliol i que cada comunitat autònoma decidiria quan fer la prova dins d’aquestes dates.

tracking