SEGRE

ESNOTICIA

Atenció telemàtica per a més de 2.000 víctimes de violència masclista

S’han detectat 119 nous casos

Tàrrega ja es va afegir a la campanya per detectar casos.

Tàrrega ja es va afegir a la campanya per detectar casos.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els serveis d’atenció a dones en situació de violència masclista del departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies ha atès telemàticament 2.088 víctimes, de les quals 119 han estat ateses per primera vegada durant el confinament (del 16 de març i fins al dia 5 d’abril). Els Serveis d’Intervenció Especialitzada (SIE) fan seguiment telefònic i per als casos urgents també atenció presencial de totes les dones que en siguin usuàries. Pel que fa a l’atenció de menors, han estat 275 nens i adolescents, deu d’ells per primera vegada.

Els SIE, que ofereixen un servei gratuït d’atenció integral i recursos en el procés de recuperació i reparació, també fan una tasca de detecció de la violència masclista en la situació de confinament. S’està trucant i mantenint el contacte amb les 200 dones usuàries que conviuen amb l’agressor, de les quals 134 tenen fills; d’aquestes 200 dones, 37 tenen una valoració del risc alt. A més a més, en 198 casos s’han requerit atencions d’urgència presencials i en 103 casos s’han derivat a serveis socials, serveis residencials, salut mental i infantesa.

La capital de la Noguera s’ha sumat a la campanya ‘Establiment segur contra la violència masclista’

Els serveis residencials acullen 115 dones i 151 nens. En els serveis d’acollida i recuperació viuen actualment fins a 44 dones i 55 nens, i els serveis substitutius de la llar, 71 dones i 96 nens.

D’altra banda, des del 16 de març, tres dones i tres nens s’han incorporat al servei d’Atenció d’Urgència, que acull aquelles dones que han de sortir de manera urgent del domicili familiar amb els seus fills.

En un altre ordre de coses, la Paeria de Balaguer i 32 botigues de la capital de la Noguera s’han sumat a la campanya Establiment segur contra la violència masclista, perquè la ciutadania pugui denunciar qualsevol possible cas.

tracking