SEGRE

L'ajuntament de Lleida ofereix a la comunitat islàmica un espai al cementiri

Pueyo ha explicat que, si calgués enterrar algun difunt d’aquesta comunitat, es podria fer en base als seus ritus

La visita d'aquest dijous al cementiri de Lleida.

L'ajuntament de Lleida ofereix a la comunitat islàmica un espai al cementiriAjuntament de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Lleida oferirà un espai al cementiri municipal a la comunitat islàmica per si calgués fer un enterrament en aquest període de crisi pel coronavirus. El paer en cap, Miquel Pueyo, acompanyat de la tinent d’alcalde i regidora de Salut, Montse Pifarré, i de la cap de la Secció de Salut Pública, Mercè Tor, ha visitat aquest matí el recinte per ubicar aquest espai i respondre així a la demanda de la comunitat, per fer el sepeli en base als seus ritus i característiques. De moment, no s’ha produït cap defunció, però s’hi està treballant perquè en el cas que fos necessari, es pogués atendre-la d’acord als seus requeriments, com que s’enterri a terra (ha de ser amb taüt) i amb orientació a la Meca. És un terreny que permetria més d’una trentena d’enterraments i que, posteriorment, es podria identificar com la mateixa comunitat considerés convenient. Pueyo ha explicat que compartirà l’espai amb la comunitat perquè l’estudiï i valori l’oferiment que els fa la Paeria.

L’alcalde ha agraït a l’alcalde de Castelló de Farfanya, Omar Noumri Coca, l’assessorament i l’ajut rebuts per entendre les aspiracions de la comunitat musulmana, alhora que també ha estès l’agraïment al mateix col·lectiu per la seva flexibilitat en aquestes circumstàncies.

En la visita d’aquest dijous al cementiri, l’alcalde ha avançat també que la Paeria hi dedicarà un espai de memòria a les víctimes del coronavirus. Pueyo ha explicat que quan hagi passat aquesta crisi es buscarà un punt tranquil, prop d’una làmina d’aigua, amb zona verda i que sigui accessible, per fixar un element memorial que recordi la pandèmia a la ciutat i les persones que hi han perdut la vida.

tracking