SEGRE

ESNOTICIA

Llits de l'hospital del Pallars per al pavelló Onze de Setembre

Salut diu que és una actuació preventiva per si és necessari convertir-lo en hospital

El pavelló Onze de Setembre ja compta amb llits per si Salut necessita utilitzar-lo com a hospital de campanya.

El pavelló Onze de Setembre ja compta amb llits per si Salut necessita utilitzar-lo com a hospital de campanya.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut va traslladar durant el dia d’ahir 45 llits articulats al pavelló Onze de Setembre de la ciutat de Lleida, procedents d’una donació de l’Hospital Comarcal del Pallars, que n’acaba de rebre altres de nous.

No obstant, aquesta operació no significa que l’equipament hagi de convertir-se en un hospital de campanya de manera imminent.

El centre sanitari de Tremp ha pogut cedir 45 llits perquè n’acaba de rebre 60 de nous

De fet, segons va indicar Salut, la situació a Lleida està actualment “controlada”, però de totes maneres s’ha decidit prendre ja aquesta mesura com a prevenció.

Així doncs, en el cas que més endavant sigui necessari posar el marxa un Pavelló Salut a la capital, denominació amb què el departament bateja aquests equipaments, ja estaria preparat. L’hospital de campanya es tirarà endavant si el nombre d’ingressats supera la capacitat actual dels hospitals a causa de la pandèmia.

“Malgrat que en aquests moments estem en una situació de control, gràcies a l’exemplar comportament de la gent quedant-se a casa i a la gran feina que fan els professionals de la salut atenent les persones tant a l’atenció Primària com a l’hospitalària i la sociosanitària, no podem relaxar-nos i hem d’estar preparats per a possibles necessitats”, remarca la gerent dels serveis territorials de Salut, Divina Farreny. Dos camions plataforma, cedits per l’empresa Alquivisa amb conductors de la Generalitat, i dos tràilers amb xòfer cedits per l’empresa Ramon Tomàs es van encarregar de transportar els llits des de Tremp fins a la capital del Segrià. Els van descarregar amb l’ajuda dels Bombers.

Fonts de l’hospital del Pallars van assenyalar que han pogut cedir els llits articulats per al pavelló Onze de Setembre perquè n’han rebut seixanta de nous del concurs de renovació d’aquest equipament convocat a la tardor de l’any passat i adjudicat a finals del mes de gener.

Per desenvolupar aquest enginy, la firma ha comptat amb el suport i assessorament d’experts de la Universitat de Lleida i de l’IRTA, tal com va fer públic la mateixa universitat aquesta setmana passada.

El pavelló Onze de Setembre ja compta amb llits per si Salut necessita utilitzar-lo com a hospital de campanya.

El pavelló Onze de Setembre ja compta amb llits per si Salut necessita utilitzar-lo com a hospital de campanya.ITMAR FABREGAT

tracking