SEGRE

ESNOTICIA

App lleidatana per detectar els contactes de cada positiu en Covid-19 i confinar-los

Dissenyada per l’empresa Vunkers IT Experts amb el grup d’investigació de Lògica i Optimització de la UdL i el CSIC, utilitzant tecnologia Bluetooh, no GPS || L’han presentat al ministeri de Ciència

L’empresa Vunkers IT Experts és una de les 14 tecnològiques amb més creixement d’Espanya.

L’empresa Vunkers IT Experts és una de les 14 tecnològiques amb més creixement d’Espanya.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa lleidatana Vunkers IT Experts, al costat del grup d’investigació de Lògica i Optimització de la Universitat de Lleida (UdL) i l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), ha presentat un projecte al ministeri de Ciència i Tecnologia per combatre la pandèmia del Covid-19 mitjançant l’ús d’una aplicació de mòbil.

L’objectiu d’aquesta app, que hauria de tenir tota la població en cas de ser acceptada pel Govern espanyol, és determinar a través de Bluetooth amb quins altres terminals ha tingut contacte fins uns vuit metres una persona infectada per coronavirus, perquè els seus titulars quedin de forma automàtica confinats.

L’objectiu final, a més de reduir contagis, és evitar un confinament massiu “que destrueixi l’economia”

Albert Mas, partner-CEO de l’empresa, va detallar que amb aquesta aplicació, si la persona no és positiva tindria una pantalla verda i podria ensenyar-la a la policia, si així se li requerís, per validar la seua llibertat de moviments.

En canvi, en el moment que se li detecti el virus, la pantalla passaria a ser roja, igual que les de totes les persones que l’app detecti per Bluetooth que han estat en contacte a vuit metres “i passarien a estar confinades”. Mas va indicar que la finalitat última d’aquesta aplicació, a més reduir el nombre de contagis, seria evitar el confinament massiu i limitar-lo a l’estrictament necessari per “no destruir l’economia”.

El partner-CEO de Vunkers IT Experts va explicar que, davant de la crisi del coronavirus, un equip de vuit persones es va dedicar a analitzar les solucions tecnològiques aplicades en diferents zones del món, “com la de Singapur, que ha servit per contenir ràpidament la pandèmia, igual que la de Corea”, per posteriorment presentar la seua pròpia proposta al ministeri de Ciència.

Va assenyalar que “la tecnologia per GPS o seguiment de telèfons mòbils s’ha vist que és molt poc eficaç” i la seua proposta permet “establir un mapa sobre les relacions reals de les persones i evitar el confinament total”. Així mateix, planteja que seria un instrument útil per a situacions futures, com possibles rebrots de la malaltia més endavant.

L’empresa Vunkers IT Experts és una de les 14 tecnològiques amb més creixement d’Espanya.

L’empresa Vunkers IT Experts és una de les 14 tecnològiques amb més creixement d’Espanya.SEGRE

tracking