SEGRE

ESNOTICIA

Rècord d'altes de pacients de coronavirus a Lleida, amb 36 en vint-i-quatre hores

El nombre de persones hospitalitzades passa dels 245 de dimecres a 203 ahir i es registren quatre víctimes mortals més || Un expert estima que hi ha uns 10.000 infectats pel virus a la demarcació

L’Exèrcit va desinfectar ahir la residència Comtes d’Urgell de Balaguer.

L’Exèrcit va desinfectar ahir la residència Comtes d’Urgell de Balaguer.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les comarques de Lleida van registrar ahir un rècord d’altes de pacients de coronavirus. En total, hi va haver 36 persones curades, amb la qual cosa es van superar les 34 altes de dijous, que ja va ser la xifra més elevada fins a la data. D’altra banda, entre dijous i ahir van perdre la vida quatre persones contagiades, totes a la regió sanitària de Lleida. No obstant, el Conselh Generau d’Aran va informar que un veí de la Val de 77 anys va morir a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. A Aran també es van comptabilitzar dos nous casos, la qual cosa eleva la xifra de contagis a la Val a 79.

Pel que fa al conjunt de la demarcació, els casos acumulats de Covid-19 ja són 1.252. Malgrat que dijous el nombre de pacients confirmats es va doblar respecte a dimecres (va passar de 31 a 66), ahir la xifra va tornar a caure fins als 32 nous casos. Entre dimecres i ahir també va descendir el nombre de persones hospitalitzades, que ha passat de 245 a 203. Quant a la regió sanitària de Lleida, 102 es troben a l’Arnau de Vilanova (64 a planta), 27 a l’Hospital Santa Maria (21 d’estables) i 37 en centres privats del pla. Així, a les comarques de muntanya, 7 pacients estan ingressats a l’Espitau de Vielha, 17 a l’Hospital del Pallars, 8 a la Fundació Sant Hospital de la Seu i 5 a l’Hospital de la Cerdanya, tots ells estables.

La mitjana d’edat dels positius confirmats és de 62,2 anys i la de les defuncions, de 78,5

En un altre ordre de coses, el nombre de lleidatans que han patit el contagi del coronavirus s’atansa amb tota seguretat als 10.000, malgrat que els positius confirmats per Salut són poc més d’un miler. Així ho va manifestar dimecres a aquest diari el cap del servei de Vigilància Epidemiològica de la delegació de Salut a Lleida, Pere Godoy. En aquest sentit, va indicar que la majoria de les persones contagiades són asimptomàtiques o tenen una infecció molt lleu, sense transcendència clínica, i que les proves de detecció només es fan als que van a centres sanitaris o als inclosos en alguna actuació a nivell comunitari. Godoy va opinar que els 1.124 casos confirmats fins dimarts “els hauríem de multiplicar per vuit o per deu”. “Més de 10.000 [positius] no ho sé, però uns 10.000 podrien ser”, va estimar. Godoy va detallar que “a causa de la manca de disponibilitat de proves diagnòstiques, aquestes s’han restringit tant aquí, com a Catalunya, Espanya i bona part d’Europa en els casos que arriben als hospitals o als quals les unitats d’epidemiologia investiguen a nivell comunitari, i aquests no són tots, ni de bon tros”.

En relació amb les proves, va explicar que fins dimarts a Lleida se n’havien fet un total de 3.062, per la qual cosa una mica més d’un terç havien donat positiu. D’altra banda, va assenyalar que l’edat mitjana dels pacients als quals s’ha confirmat el contagi és de 62,2 anys, i la dels que han mort a causa de la pandèmia a Lleida, de 78,5 anys. Així mateix, va indicar que el nombre total d’hospitalitzats fins dimarts passat a la província s’elevava a 281.

També va afirmar que el nivell de contagis a la província està “una mica per sota del conjunt de Catalunya”, ja que, al marge del focus d’Igualada, la transmissió del virus ha estat més alta a Barcelona i rodalies a causa de la concentració més gran de la població.

D’altra banda, ahir van obrir tots els CAP de Lleida ciutat en l’horari habitual, des de les 8.00 i fins a les 20.00 hores, i també tornaran a fer-ho aquest Dilluns de Pasqua.

tracking