SEGRE

CATALUNYAESPANYALLEIDA

Salut eleva a 78 els ancians morts a les residències a Lleida

Un total de 17 centres registren contagis de coronavirus || Repunt de casos de Covid-19 a les comarques de Lleida i ja són 1.293

Espais comuns en una residència.

Salut assumeix la gestió de les residències que fins ara estava en mans d'Afers SocialsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria de Salut va elevar ahir a 78 els ancians que han mort a les residències de Lleida. Això suposa 24 defuncions més que divendres, quan eren 54. Aquest augment coincideix amb el termini que va donar Salut perquè tots els geriàtrics aportessin dades sobre els casos de coronavirus després d’assumir les competències sobre aquests centres. D’altra banda, ja són 17 les residències amb casos de Covid-19 i hi ha 240 usuaris contagiats. En aquest sentit, a la Llar de Sant Josep de Lleida ciutat s’han registrat dos morts més, la qual cosa eleva la xifra de defuncions a 24. A Balàfia I han perdut la vida mitja desena d’usuaris i hi ha 5 treballadors infectats i aïllats. Al seu torn, al Centre Terraferma d’Alpicat hi hauria diversos residents positius, segons ha pogut saber aquest diari, mentre que la residència de la Pobla de Segur va registrar ahir una defunció més, i ja en suma un total de 13. D’altra banda, 15 treballadors de la residència Llar d’Avis del Carme de Tàrrega es van confinar ahir al centre geriàtric per blindar l’entrada al coronavirus.

En un altre ordre, a Lleida es va registrar un augment de nous casos, al passar dels 32 de divendres als 41 d’ahir. La xifra de morts als hospitals va ascendir a quatre, dos més que divendres. Tot i aquest augment, el nombre d’hospitalitzats va baixar, al passar dels 203 als 200. També van reduir-se les altes hospitalàries, de les 36 de divendres a les 18 d’ahir, 16 de les quals a la regió sanitària de Lleida.

tracking