SEGRE

TRIBUNALS SUCCESSOS

El jutge deixa lliures els dos cunyats de l'home que va morir a Balàfia

La Fiscalia no ha demanat mesures cautelars || A l’espera del resultat final de l’autòpsia, que determinarà si la mort va ser per homicidi o per causes naturals

Vistes de la seu dels jutjats de Lleida, al Canyeret.

Vistes de la seu dels jutjats de Lleida, al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat d’Instrucció de Lleida en funcions de guàrdia va decretar ahir la posada en llibertat per als dos germans que van ser detinguts i després van quedar lliures la matinada de dijous passat per la mort del seu cunyat, un veí de Balàfia. Segons fonts solvents, els dos investigats haurien negat davant del jutge la seua relació amb la mort d’A.S.G., un home de 39 anys nascut a Bell-lloc que patia malalties respiratòries i que, sempre segons la versió dels processats, va morir per causes naturals durant una discussió familiar que es va produir la nit de dimecres passat. Després de prendre’ls declaració, la Fiscalia no va demanar mesures cautelars i tots dos van quedar en llibertat a disposició del jutge. Encara que el resultat final de l’autòpsia haurà de determinar si la mort va ser per un homicidi dolós o imprudent o, al contrari, per causes naturals, la decisió del magistrat es basa en els primeres conclusions de la pericial forense, que avalen que el cos no presentaven ferides causades per armes de foc o armes blanques.

Els processats al·leguen que el matrimoni arrossegava problemes i que dimecres a la nit van acudir al domicili a l’avinguda Marimunt al ser alertats per la seua germana d’un presumpte episodi de maltractaments. Llavors es va originar una forta discussió que va acabar amb la mort de l’home. Algunes fonts afirmen que aquest havia estat denunciat en una ocasió per suposada violència domèstica, tot i que la denúncia es va retirar sense que arribés a jutjar-se. Persones properes al finat, al contrari, van negar a aquest diari amb rotunditat que hagués maltractat mai la seua dona. Tot i així, la policia hauria activat en un primer moment el protocol de violència de gènere per atendre la dona de la víctima i els dos fills menors que tenien en comú, segons fonts properes a la investigació.

Pel que sembla la policia hauria activat en un primer moment el protocol per violència de gènere

Els dos investigats seran multats amb tota probabilitat per haver-se saltat l’ordre de confinament dictada arran del decret d’estat d’alarma per l’emergència sanitària del coronavirus. En aquest sentit, es tractaria del primer cas en el qual dos persones investigades per un suposat delicte d’homicidi serien sancionades per saltar-se les restriccions de mobilitat a Lleida.

tracking