SEGRE

ESNOTICIA

CCOO denuncia davant de Treball dos geriàtrics i l'Arnau per risc laboral

Mascaretes no homologades al Santa Maria

Imatge de fa uns dies d’un sanitari amb una bossa d’escombraries.

Imatge de fa uns dies d’un sanitari amb una bossa d’escombraries.CCOO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya ha interposat diverses denúncies a Inspecció de Treball per incompliment de la normativa vigent en matèria de prevenció de riscos laborals en diferents centres hospitalaris i assistencials de Lleida i de la resta de Catalunya. En concret, els de la província són l’hospital Arnau de Vilanova i les residències Comtes d’Urgell a Balaguer i la de Balàfia 1 a Lleida ciutat. De fet, fa unes setmanes, CCOO va denunciar que el personal d’Urgències de l’Arnau havia de protegir-se amb bosses d’escombraries i que també hi havia carències de material per a la resta de sanitaris de l’hospital.

Així, davant de la situació de crisi sanitària del coronavirus “CCOO ha observat carències de protecció que posen en risc la seguretat i la salut del personal”. El sindicat assegura que “la falta d’equips de protecció eficaços i la utilització de materials insegurs ha provocat un alarmant increment de contagis entre els professionals i en el cas de Catalunya s’eleva fins al 17,37% sobre el total de casos, segons dades del departament de Salut”.

L’ICS va retirar màscares no homologades d’hospitals però l’ordre va arribar dies més tard al Santa Maria

Per això, CCOO demana a Inspecció de Treball “que actuï d’urgència i requereixi als centres denunciats per posar a disposició dels professionals màscares d’alta eficàcia tipus FFP2 o FFP3, ulleres de protecció ocular de muntura integral o protector facial completa, guants i bates impermeables”.

D’altra banda, personal sanitari de l’hospital Santa Maria va mostrar ahir el seu “enuig” després que l’Institut Català de la Salut (ICS) repartís unes mascaretes no homologades i la setmana passada n’ordenés la retirada a tots els hospitals on les havia entregat, entre aquests l’Arnau, però l’esmentada ordre no va arribar al Santa Maria fins dies més tard.

tracking