SEGRE

ENSENYAMENT TECNOLOGIA

Educació donarà 1.646 equips informàtics a alumnes de 127 col·legis i instituts de Lleida

Els centres van reprendre ahir el curs de forma virtual sense tenir les instruccions definitives de la conselleria per a aquest trimestre || Bargalló espera poder fer la preinscripció al maig o al juny

Una classe per videoconferència del col·legi Maristes.

Una classe per videoconferència del col·legi Maristes.MARISTES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El curs es va reprendre ahir de manera virtual i Educació preveu facilitar de manera immediata 1.646 dispositius i connexions a internet per a alumnes de 157 centres de Primària i Secundària de tota la província, perquè puguin seguir el curs des de casa durant el tercer trimestre.

Segons el departament, la “prioritat” és garantir a l’alumnat dels centres educatius de major complexitat mesures que facilitin les oportunitats d’aprenentatge. A tot Catalunya es preveu distribuir en un principi 22.000 dispositius amb connectivitat, prioritzant els estudiants de sisè de Primària, quart d’ESO i els que han d’obtenir un títol.

El conseller diu que cap alumne ha de suspendre pel que faci des que es van tancar els centres

El director d’un institut de va indicar ahir a la tarda que una empresa recollirà els ordinadors que tenen als centres i els entregarà a domicili a les famílies assignades. Els ordinadors tindran connexió a internet o no, en funció de les necessitats de les famílies. Alguns col·legis tenen sols un 5% o un 10% d’estudiants amb problemes de connectivitat, mentre que en d’altres l’índex supera la meitat de l’alumnat.

Quant al sistema d’avaluació, els centres diuen que no disposen d’instruccions clares per part d’Educació i esperen que es concretin avui en la reunió de les conselleries i el ministeri. Apunten que els professors van enviant als alumnes tasques a través del correu electrònic o per telèfon, que són avaluables, però no poden “perjudicar” l’alumnat. Per exemple, treballs de síntesi, projectes d’investigació i activitats globalitzades amb una periodicitat setmanal coordinades pel tutor. De moment, preveuen una avaluació més qualitativa i adaptaran les directrius que rebin a les seues singularitats.

Així mateix, el conseller Josep Bargalló va afirmar que les preinscripcions escolars “les hauríem de poder fer a mitjans de maig o finals com a molt tard”. Va detallar que el decret d’alarma prohibeix els tràmits administratius, per la qual cosa no es poden fer les preinscripcions fins que s’aixequi. Si no es pogués al maig, es faria al juny, però això “complicaria molt el setembre”.

Espera que pugui aconseguir els centres oberts, però si no fos possible s’hauran d’augmentar les explicacions als webs dels centres i garantir “algun tipus d’explicació presencial en un altre lloc”. Va insistir que cap alumne ha de suspendre pel que faci entre el 12 de març i la reobertura de centres.

Per la seua part, l’ONG Save The Children va demanar ahir a la ministra d’Educació, Isabel Celaá, que obri els col·legis a l’estiu i que la repetició sigui “gairebé residual”.

tracking