SEGRE

JUSTÍCIA ESTAT D?ALARMA

Set funcionaris de la presó de Lleida han donat positiu per coronavirus

CSIF assegura que hi ha 104 empleats de baixa

Imatge de les pantalles que ha donat el CSIF per a les presons.

Imatge de les pantalles que ha donat el CSIF per a les presons.CSIF

Creat:

Actualitzat:

Set funcionaris del Centre Penitenciari Ponent han donat positiu per coronavirus i cap reclús està afectat, segons va informar ahir el departament de Justícia a aquest diari. També va explicar que altres funcionaris es troben de baixa però no va explicar el motiu.

En canvi, el sindicat CSIF va assegurar que “hi ha un total de 104 treballadors en situació de baixa mèdica o que s’han acollit al permís per a protecció davant del contagi per tenir situacions prèvies d’alt risc”. Quant als presos, el sindicat va afegir que “no hi ha interns amb el Covid-19; hi ha 15 reclusos amb seguiment mèdic però que no mostren clínica de contagi”. A les presons catalans hi ha un total de 53 interns i 48 funcionaris que han donat positiu.

No hi ha cap intern contagiat pel virus però es fa seguiment a una quinzena

CSIF també va denunciar ahir que no es realitzen proves de diagnòstic als funcionaris i que aquesta situació ha fet que “més d’un 30% de la plantilla no treballi a causa del Covid-19. El sistema penitenciari català està en risc de col·lapse total per falta de personal i per la política de recursos humans dels últims anys”. En canvi, des de la conselleria van desmentir que hi hagi tal risc i van dir que es treballa amb el mínim indispensable per poder evitar brots. Justícia ha obert un procés per incorporar treballadors i educadors socials i psicòlegs als penals. D’altra banda, el departament ha decidit que els interns amb la salut més vulnerable passin el confinament fora de les presons. Els professionals sanitaris i els equips de tractament traslladen 16 presos als seus domicilis o a pisos d’entitats socials. El CSIF va entregar ahir pantalles de protecció facial al Centre Penitenciari Ponent i en altres presons.

tracking