SEGRE

ENSENYAMENT CURS ESCOLAR

Educació precisa que seran els docents els que decidiran si un alumne repeteix

Una aula buida.

Només dos de cada deu casos d'assetjament escolar s'investiguen als centresSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, va afirmar ahir que “no correspon al ministeri” fixar un nombre de suspensos amb els quals els alumnes poden promocionar o graduar-se aquest curs escolar, marcat per la crisi del coronavirus i la suspensió de les classes presencials. Així ho va assegurar Celaá després de ser preguntada pel motiu pel qual l’Estat no vol fixar un nombre de matèries no superades amb què es pot o no graduar-se i promocionar en aquestes circumstàncies. Una cosa que demanen comunitats autònomes governades pel PP i Ciutadans com Andalusia, Madrid o Múrcia. “Això no correspon al ministeri”, va recalcar Celaá. “No parlem de nombre de suspensos, és de nou el concepte d’un estat d’emergència que reacciona excepcionalment davant d’una situació excepcional, de crisi en el tema no només sanitari sinó social. Nosaltres no parlem de nombre de suspensos, les lleis estan allà”, va insistir la ministra. Per això, va recalcar que la decisió correspon als equips d’avaluació de cada estudiant, que “coneixen” si aquest alumne està preparat per superar el curs perquè “el que es mesura és la superació dels objectius generals de l’avaluació o del desenvolupament de la competència”.

En qualsevol cas, Celaá va subratllar que la repetició ha de ser “excepcional i ben acreditada” i va recordar que el sistema educatiu espanyol té un nombre de repetidors que és el “triple” respecte a altres països europeus.

La ministra reitera, no obstant, que la repetició ha de ser “excepcional i ben acreditada”

També va recordar que l’equip avaluador haurà de realitzar un informe amb un diagnòstic que assenyali les necessitats de reforç de coneixement, en cas que fos necessari.

tracking