SEGRE

Renfe obliga a donar el nom i el número de mòbil per comprar un bitllet des d'aquest dilluns

Com a mesura preventiva davant de l’actual crisi sanitària

Un tren AVE sortint de Lleida, a l’altura del pont de Príncep de Viana.

Un tren AVE sortint de Lleida, a l’altura del pont de Príncep de Viana.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Renfe implanta des d’aquest dilluns, dia 20, el bitllet personalitzat, de manera que els viatgers hauran de donar "obligatòriament" el seu nom, el seu número de telèfon mòbil i altres dades de contacte quan procedeixin a comprar un bitllet de qualsevol tipus de tren, segons va informar l’empresa. La companyia pública implanta aquesta mesura de caràcter "preventiu" en ocasió de l’actual crisi sanitària, per poder contactar amb els viatgers en cas d’alerta sanitària o de registrar-se alguna eventual incidència en la circulació dels trens. "L’actual situació sanitària aconsella implantar el bitllet personalitzat, que repercutirà en un benefici dels viatgers, les seues famílies, el personal de bord dels trens i, en definitiva, de la societat", va indicar Renfe en un comunicat.

L’operadora explica que, d’aquesta forma, podrà "contactar de forma immediata amb els viatgers" per informar-los de si, per exemple, es donés el cas que haguessin estat en contacte amb persones encomanades amb coronavirus a fi de "posar en marxa com més aviat millor els corresponents protocols sanitaris".

D’aquesta forma, Renfe implantarà des d’aquest dilluns el bitllet personalitzat, tal com ja existeix en el cas de l’avió, a tots els seus canals de venda i per a tots els trens que admeten reserva de plaça.

En concret, en virtut del canvi, durant el procés de compra, serà obligatori que el viatger introdueixi o faciliti el seu número de telèfon mòbil i les dades de contacte. Renfe assegura que el tractament d’aquestes dades personals complirà amb totes les obligacions que imposa la normativa vigent en matèria de protecció de dades.

tracking