SEGRE

ESNOTICIA

Bargalló no descarta retardar l'inici de les classes més enllà del setembre

En funció de quan sigui la preinscripció, tot i que no veu inviable tornar a les aules aquest curs || Diu que hi ha centres que imposen tasques excessives als alumnes

Una aula buida.

Només dos de cada deu casos d'assetjament escolar s'investiguen als centresSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, va afirmar ahir que els col·legis començaran el nou curs al setembre, però va reconèixer que no està clar quan podran començar el treball lectiu. “Si podem fer la preinscripció al maig, començaran a mitjans de setembre [l’inici està fixat per al dia 14]; si no la podem fer, i seria un desastre absolut, la part lectiva haurà de començar una mica més tard”, va dir a Catalunya Ràdio. Sobre l’actual curs, no descarta tornar a les aules al maig o al juny, com tampoc que no sigui possible fins al setembre. Va precisar que el retorn “difícilment serà per a tothom el mateix dia” i que, es faci quan es faci, serà “esglaonat”.

Pel que fa a l’educació a distància obligada pel confinament, Bargalló va afirmar que aquells que pretenguin reproduir les classes presencials de manera telemàtica s’equivoquen i que s’han de plantejar els plans de treball tenint en compte les situacions dels alumnes i les famílies en confinament. Sobre aquesta qüestió, va assegurar que han detectat que hi ha tant centres públics com concertats amb plans de treball “excessius” i per aquest motiu rebran “una comunicació oficial amb indicacions”.

En aquest sentit, va explicar que la conselleria publicarà unes “propostes definitives” sobre com treballar, seguir l’alumne i fer l’avaluació final, però que “cap alumne podrà treure a l’avaluació final qualificacions inferiors a les que ha tret a les dos primeres”, en les quals sí que hi va haver classes presencials.

Sobre les demandes dels docents substituts de garantir els contractes, va dir que el departament plantejarà als sindicats que es puguin cobrir totes aquelles substitucions que demanin els centres educatius. D’altra banda, Bargalló no veu amb bons ulls computar com a dies treballats els del confinament per a tots els professors que estan a la borsa perquè això podria beneficiar “de manera injusta” de cara a futures oposicions.

De fet, va garantir que hi haurà oposicions a places docents aquest 2020, però que previsiblement començaran al setembre i no al juny com estava previst.

Quant a les activitats d’estiu, va assenyalar que treballen per incorporar tot el que sigui necessari per reforçar els aprenentatges d’aquest curs.

tracking