SEGRE

ESNOTICIA

Salut confirma sis morts pel Covid al geriàtric Balàfia 1 i famílies diuen que són quinze

Les defuncions a Lleida ja sumen 168, quatre més que diumenge, i els contagiats són 1.831

Façana de la residència de Balàfia 1.

Façana de la residència de Balàfia 1.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les víctimes mortals per la pandèmia en residències de la província de Lleida són divuit, segons les últimes dades de Salut. Entre ells, fonts de la conselleria van confirmar que sis eren usuaris de la residència pública Balàfia 1, mentre que familiars eleven les defuncions a 15 i fonts pròximes al personal les van xifrar en almenys 11. Sobre aquesta qüestió, les fonts de Salut van indicar que “només ens consten que 6 defuncions van ser a causa del Covid, la resta no estan confirmades”. Van explicar que membres de Salut Pública i dels Bombers van visitar dimecres passat Balàfia 1 per redistribuir els espais i els residents en diferents plantes segons la seua situació mèdica. A més, està previst que aquesta setmana es facin els tests PCR a usuaris i personal i, segons el resultat, Salut estudiarà fer una altra redistribució. Aquesta residència és la segona de la capital amb més defuncions després de la Llar de Sant Josep, on segons UGT n’hi ha hagut 28, xifra que Salut rebaixa en una desena.

D’altra banda, la mort d’una padrina a la residència de la Fuliola dissabte eleva a 20 les víctimes mortals en aquest centre, però es desconeix quantes estan relacionades amb el Covid-19, segons informa Segre Tàrrega. Salut va realitzar la setmana passada 67 tests serològics a tots els treballadors i residents. A més, el geriàtric ha rebut dos inspeccions, una de Treball i Assumptes Socials i l’altra de Salut, que “han verificat el bon funcionament del centre”, segons fonts municipals. Respecte a la residència Sant Antoni de Vielha, on han perdut la vida quatre usuaris, no s’han detectat nous casos i la titular de Salut del Conselh, Maria Vergés, va explicar que la situació sembla que comença a estabilitzar-se i que “gran part dels diagnosticats ja no presenten símptomes”.Pel que fa a la residència Comtes d’Urgell de Balaguer, on Salut va confirmar 19 morts i 40 casos de Covid-19, no hi ha hagut més víctimes ni infectats, segons la mateixa conselleria.

La defunció d’una padrina dissabte eleva els morts a 20, tot i que es desconeix quants són pel Covid

Així mateix, la Generalitat ha intervingut des de l’inici del confinament un total de vuit residències d’ancians per la seua gestió de la crisi, amb un gran nombre de residents infectats o morts, però cap d’aquestes és de Lleida.

Respecte al balanç diari de Salut, ahir van perdre la vida quatre persones més que havien donat positiu del virus a la regió sanitària de Lleida, de manera que el nombre total de defuncions s’eleva a 168, dels quals 31 eren casos sospitosos. També es van registrar 34 nous positius, amb un total de 1.831 contagiats, 1.536 al pla i 295 al Pirineu. D’altra banda, la nova estadística que Salut aplica des de divendres ha distorsionat el nombre d’altes, que ahir va arribar a les 740.

tracking