SEGRE

Educació comença a repartir dispositius electrònics a alumnes per seguir el curs des de casa

Tècnics de la Generalitat han recollit avui ordinadors de centres de Lleida

Responsables de l'institut Josep Lladonosa i tècnics preparen els ordinadors.

Educació comença a repartir dispositius electrònics a alumnes per seguir el curs des de casaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament d'Educació ha començat aquesta setmana a repartir 22.000 dispositius electrònics a alumnes que no en disposen, perquè puguin seguir el curs des de casa durant el confinament. L'objectiu és garantir que les oportunitats d'aprenentatge arribin a tot l'alumnat, especialment als més vulnerables. Aquest dimecres s'han recollit ordinadors a Lleida, Salt (Gironès) i Mataró. L'Institut Josep Lladonosa de Lleida ha lliurat 53 ordinadors que tenen al centre a tècnics enviats per Educació perquè els preparin i els reparteixin a les famílies que els necessitin. L'objectiu és "no augmentar l'escletxa digital" durant el confinament i que tots els alumnes tinguin "les mateixes oportunitats", ha explicat el director del centre, Santi Pubill.

Aquest pla d'acció s'adreça en especial als col·lectius d'alumnes més vulnerables que no tinguin equipaments electrònics a casa o no disposin de connectivitat a Internet o bé a aquelles famílies amb diversos germans amb dificultats per poder compartir l'ordinador familiar

Així, es repartiran durant aquestes setmana els dispositius que tinguin connectivitat entre els 100.000 disponibles als centres educatius públics. També 1.000 tauletes facilitades per la Fundació Telefònica i amb la col·laboració de La Caixa, 20.000 línies de connectivitat (dades) del Departament d'Educació i 2.000 línies de connectivitat per a l'alumnat de batxillerat i formació professional del Ministeri d'Educació.

Està previst que el número inicial de dispositius s'ampliï els propers dies amb les aportacions d'ajuntaments, consells comarcals i entitats que ja han posat en marxa diverses iniciatives en el mateix sentit. Aquesta és per tant, una primera onada d'enviaments i, a partir de les dades resultants d'aquestes iniciatives del món local i d'entitats, el Departament es plantejarà la necessitat d'una segona onada.

Operatiu: des del centre fins a casa de l'alumnat

Per tal de conèixer quines són les necessitats de l'alumnat i les famílies més vulnerables pel que fa a la connectivitat i la disposició de dispositius electrònics, Educació va facilitar un qüestionari a un total de 3.100 centres educatius de Catalunya, públics i concertats, 3.055 dels quals el van respondre. A partir d'aquest moment, es prioritza aquell alumnat que cursa estudis de sisè de primària, quart d'ESO, batxillerat i cicles formatius, en tractar-se de cursos on es canvia d'etapa educativa i on s'atorga títol acreditatiu a l'alumne –en els tres darrers casos-.

La primera gestió ha estat comunicar als alumnes que rebran el kit de connectivitat al domicili segons les necessitats informades. Per fer arribar els paquets, prèviament s'obrirà el centre per tal que treballadors de Telefònica puguin recollir els dispositius que s'entregaran a l'alumnat. A continuació els tècnics els reconfiguraran, s'embalaran de forma personalitzada i es transportaran a casa de cadascun dels alumnes.

Els paquets amb dades o amb els dispositius electrònics són un préstec pel període de confinament, i s'hauran de retornar al centre el primer dia de retorn a les classes en el mateix estat. Pel que fa a les dades, cada línia de connectivitat disposarà d'una capacitat de 40 GB.

tracking