SEGRE

ESNOTICIA

Salut comptabilitza 10 noves defuncions en un dia a Lleida

És la segona jornada amb més víctimes mortals des de l’inici de la pandèmia

Foto de família de personal sanitari de Lleida.

Foto de família de personal sanitari de Lleida.ICS LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Salut va confirmar ahir la defunció de deu persones més a la regió sanitària de Lleida, de les quals vuit eren positius en Sars-CoV-2 i dos eren sospitosos de tenir la infecció. Sis van morir en un hospital i quatre, en una residència. D’altra banda, a la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran no es va registrar cap víctima mortal.

Aquesta jornada és la segona amb més decessos des de l’inici de la pandèmia, després que el 27 de març perdessin la vida 14 persones. Així, el total de morts a la província s’eleva als 178. D’altra banda, es van confirmar 31 nous contagis, amb un total de 1.862, i hi ha 221 nous possibles casos sospitosos, amb un total de 3.878 persones amb símptomes del Covid-19, segons els facultatius, però sense que se’ls hagi fet la prova. A més, hi va haver 44 altes hospitalàries i ja són 784 les persones que s’han curat després de ser ingressades.

La previsió de Salut és agrupar tots els pacients amb Covid en un centre si baixa la xifra

Malgrat el trist balanç d’ahir, el nombre d’infeccions greus pel coronavirus va a la baixa des de fa uns dies i els hospitals tenen menys pressió assistencial després d’haver suportat el pic d’ingressos entre finals de març i principis d’abril. Tot i que la nova estadística de Salut no ofereix les dades concretes d’hospitalitzats en cada centre i a les UCI, el nombre de pacients en estat greu ha disminuït sensiblement.

En concret, ahir hi havia només dos persones a la unitat de cures intensives de l’hospital Santa Maria, després que el 29 de març arribés a acollir onze pacients.

Salut concentra les persones infectades en estat més greu a l’UCI de l’hospital Arnau de Vilanova, on des de fa uns dies hi ha una trentena de pacients. Aquesta xifra també és notablement inferior a la de principis d’abril, quan hi havia fins a quaranta-tres ingressats.

La capacitat de l’UCI de l’Arnau és de vint-i-dos boxs i arran de la pandèmia utilitza els vuit de l’UCI de Cardiologia, a més que també va adaptar la zona quirúrgica com a UCI. Si la tendència d’ingressos i de casos greus continua a la baixa i no hi ha un rebrot, la intenció de Salut és reagrupar els infectats en un únic hospital, sempre que el seu volum sigui baix.

tracking