SEGRE

ESNOTICIA

Educació planteja que col·legis acullin fills de pares que treballen

Reobrint alguna aula tot i que no hi hagi classe

L’institut Josep Lladonosa de Lleida reparteix 53 ordinadors.

L’institut Josep Lladonosa de Lleida reparteix 53 ordinadors.RÀDIO LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d’Educació preveu la possibilitat que els centres obrin “algun tipus d’aula d’acollida” abans de fer-ho de forma lectiva per donar servei a les famílies en què els pares treballen. Així ho va assegurar ahir el conseller del ram, Josep Bargalló, que va detallar que aquesta és una possibilitat que es treballa per a menors de “certes edats”, però va remarcar que, malgrat estar “disposats a fer-ho”, l’última paraula la tindrien la Generalitat i l’Estat.

D’altra banda, Bargalló confia que la preinscripció escolar es pot fer “a tot estirar” la segona quinzena de maig, un procés administratiu que es troba suspès pel decret d’estat d’alarma. Va assenyalar que el departament ho té tot preparat per fer la preinscripció telemàtica, però que quan s’obri el període s’haurà de garantir una “presencialitat mínima” per a aquelles famílies que no poden fer-ho telemàticament.

El departament reparteix 20.000 equips electrònics perquè alumnes puguin seguir les classes

“Si no hi ha presencialitat, no podríem obrir la preinscripció. Seria inequitatiu”, va sentenciar Bargalló, que va explicar que aquesta presencialitat seria a cada escola, per la qual cosa s’hauria de dotar el personal d’equips de protecció individual i estudien implantar un sistema de cita prèvia.

Bargalló va incidir en el fet que si la preinscripció es fes més tard del mes del maig, “pot provocar retards en grups”, la qual cosa no vol dir que els centres no obrin al setembre.

A més a més, Bargalló va recalcar en aquest sentit que “quan reobrim les escoles, sigui quan sigui, haurem de garantir la distància social”.

D’altra banda, Educació va començar a repartir aquesta setmana 20.000 ordinadors per a alumnes que no en tinguin i puguin seguir el curs de forma telemàtica. L’institut Josep Lladonosa de Lleida ha repartit cinquanta-tres ordinadors.

tracking