SEGRE

DOCUMENT | El BOE publica l'acord perquè l'aprovat sigui norma general aquest curs

La repetició es contempla com una mesura molt excepcional

El BOE publica l'acord perquè l'aprovat sigui norma general aquest curs

DOCUMENT | El BOE publica l'acord perquè l'aprovat sigui norma general aquest curs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publica aquest divendres els acords de la Conferència Sectorial d’Educació sobre el final de curs escolar i l’inici del pròxim davant de la situació generada pel coronavirus, que contemplen que la promoció serà la norma general en totes les etapes i repetició, una mesura molt excepcional. Així mateix, explica que les comunitats que han mostrat la seua disconformitat amb aquests acords, poden sumar-se posteriorment (veure document en PDF).

Segons recull l’ordre, la seua publicació respon "al deure i responsabilitat del Ministeri d’oferir, amb la urgència més gran, les vies necessàries perquè les administracions educatives competents que mostrin el seu acord puguin de forma immediata organitzar el desenvolupament del tercer trimestre del curs escolar 2019-2020.

D’aquesta forma, es busca satisfer els requeriments i les expectatives de la comunitat educativa a l’actual escenari d’emergència sanitària i davant de les conseqüències que aquesta crisi té en la vida dels estudiants, les seues famílies i els docents.

Per a això, "es recorre als procediments d’emergència i urgència que es preveuen per la normativa vigent, però en coordinació i col·laboració amb les comunitats autònomes, i sempre tenint en compte l’opinió que han expressat públicament els membres de la comunitat educativa", afegeix.

Recorda que les comunitats que han mostrat la seua disconformitat amb algunes directrius de l’acord de la Conferència Sectorial d’Educació del passat 15 d’abril són Castella i Lleó, País Basc, Andalusia, Múrcia i Madrid.

L’ordre estableix que l’avaluació final dels aprenentatges de l’alumnat durant el curs 2019-2020 considerarà en conjunt les avaluacions de tot el curs i que la promoció serà la norma general en totes les etapes, considerant-se la repetició de curs una mesura molt excepcional, que haurà d’estar sòlidament argumentada.

Afegeix que la titulació ha de ser la pràctica habitual per als alumnes de 4t d’ESO i de 2n de Batxillerat i de FP, per a la qual cosa les administracions educatives adaptaran els criteris exigibles per obtenir-la, podent organitzar proves extraordinàries de recuperació i titulació a les quals podran presentar-se que així ho desitgin.

Malgrat no haver-lo ratificat expressament, les majoria de les comunitats que van rebutjar aquest acord sobre final de curs han assumit el seu contingut i han comunicat els seus docents que primin els resultats de les dos primeres avaluacions, encara que es remeten a "la normativa estatal" per fixar els criteris de titulació i promoció.

tracking