SEGRE

ESNOTICIA

Els nens podran sortir una hora al dia sense mascareta, amb joguets i un adult

A partir de diumenge, els nens de fins a 14 anys podran sortir al carrer una hora diària entre les 9.00 i les 21.00, amb un adult i a un quilòmetre de casa. Podran portar patinet i altres joguets, però no anar al parc. El Govern central només recomana que utilitzin mascareta si van a llocs on no es pot respectar la distància interpersonal.

L’Ibai, l’Ander i la Nahia, al balcó del seu habitatge.

L’Ibai, l’Ander i la Nahia, al balcó del seu habitatge.FAMILIA NAUSÍA PASCUAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els nens de fins a 14 anys podran sortir una hora diària al carrer entre les 9.00 i les 21.00 a partir de diumenge, acompanyats d’un adult, a un màxim d’un quilòmetre de casa i amb les seues pròpies joguines, com pilotes o patinets. Però no podran anar al parc. Així ho va anunciar ahir el vicepresident de Drets Socials i Agenda 2030, Pablo Iglesias, amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en una compareixença en la qual van demanar evitar que surtin “a les hores punta”. Van concretar que un adult, que també podrà ser un germà major d’edat, podrà sortir amb fins a tres nens que hi convisquin i haurà de ser responsable de les mesures de distanciament social. Iglesias va afegir que els nens podran “saltar, córrer i fer exercici” i va apuntar que utilitzar zones comunes d’urbanitzacions dependrà del que decideixin les comunitats de veïns, però va subratllar que no podran compartir joguets, ni jugar en instal·lacions que utilitzin altres infants.

Respecte a les mascaretes, el vicepresident va indicar que no són obligatòries per a la canalla, però sí recomanables si van a un lloc amb molta gent on no es pugui mantenir la distància, com passa amb la resta de la població. Així mateix, va considerar que no es tracta de vigilar el compliment d’aquestes mesures, sinó que la gent apliqui el sentit comú, i va destacar el comportament exemplar dels ciutadans amb el confinament. Illa va puntualitzar que els menors de més de catorze anys ja poden sortir al carrer en les mateixes condicions que ho fan els adults, sempre que els pares ho creguin oportú, és a dir, a comprar menjar o a la farmàcia.

Per la seua banda, la Generalitat va reclamar que es mantingui la seua proposta d’establir franges horàries a la sortida dels petits per reduir els contactes i la concentració de persones, malgrat admetre que la competència és de l’Estat. Per a ERC, tres nens amb un sol adult és excessiu. Els ajuntaments també establiran les seues pròpies directrius. Així, el de Tremp ha difós a través del compte de Twitter un pla que marca les zones per on recomana passejar i recorda que no està permès quedar en grup.

L’Ibai, l’Ander i la Nahia, al balcó del seu habitatge.

L’Ibai, l’Ander i la Nahia, al balcó del seu habitatge.FAMILIA NAUSÍA PASCUAL

tracking