SEGRE

ESNOTICIA

L'Arnau reprendrà al maig les operacions ajornades i farà proves prèvies del Covid

PCR a tots els pacients, i perquè els familiars no hagin d’esperar a l’hospital, podran seguir la intervenció a través d’una aplicació || Les consultes presencials es restabliran de forma limitada

Imatges de les sales d’espera de l’Arnau i Santa Maria amb cintes a les cadires per mantenir la distància de seguretat entre els pacients.

Imatges de les sales d’espera de l’Arnau i Santa Maria amb cintes a les cadires per mantenir la distància de seguretat entre els pacients.ICS LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria planifiquen recuperar l’activitat quirúrgica i les visites a l’especialista adaptant-les a la situació actual, tenint en compte que continuaran atenent pacients amb el Covid-19. D’aquesta manera, els dos centres es preparen per habilitar zones només per a coronavirus i altres de “netes” de la infecció.

Segons fonts de l’Institut Català de la Salut (ICS), l’objectiu és reactivar les intervencions quirúrgiques que s’havien paralitzat (les operacions urgents no s’han deixat de fer) i les consultes externes a començaments del mes de maig, evitant sempre les aglomeracions a les sales d’espera i l’exposició al contagi del virus.

L’ICS vol reprendre l’activitat al maig, però evitant aglomeracions i exposicions al contagi

“El ritme de les operacions a l’Arnau el dictarà els llits lliures de l’UCI i la capacitat de la REA (les sales de reanimació al costat dels quiròfans)”, van explicar les mateixes fonts, que van detallar que totes les persones que tinguin programada una intervenció seran sotmeses a una prova de PCR per saber si són positius de coronavirus. “Si el pacient té la infecció i depenent de l’operació a la qual s’hagi de sotmetre, els metges decidiran si es fa o no, ja que podria empitjorar el seu sistema respiratori i cardíac”, van manifestar. El Santa Maria farà cirurgia menor ambulatòria que no requereixi ingrés, com les cataractes.

“Tot i així, l’equip mèdic haurà d’avaluar si és necessari fer venir a l’hospital persones grans, ja que s’ha d’evitar que s’exposin al virus”, van assenyalar les mateixes fonts, que van explicar que per evitar que els familiars hagin d’esperar a l’hospital, podran seguir la intervenció a través d’una aplicació mòbil.

Respecte a les consultes, l’Atenció Primària i els especialistes continuaran amb les trucades o amb videotrucades i cada servei valorarà si és necessària la visita presencial. “S’ha de tenir en compte que la distància social a les sales d’espera, en què els pacients estaran separats, limitarà la capacitat de les consultes presencials. Cada servei farà propostes sobre les visites que prioritza, per la qual cosa el ritme no serà el mateix que el de sempre”, van concretar.

Imatges de les sales d’espera de l’Arnau i Santa Maria amb cintes a les cadires per mantenir la distància de seguretat entre els pacients.

Imatges de les sales d’espera de l’Arnau i Santa Maria amb cintes a les cadires per mantenir la distància de seguretat entre els pacients.ICS LLEIDA

tracking