SEGRE

ESNOTICIA

Lleida registra només un mort després de dos jornades negres

Hi ha 33 nous casos i es van donar 61 altes, la xifra més alta fins avui || Salut només té a Lleida proves PCR per a dos dies

Lleida registra només un mort després de dos jornades negres

Lleida registra només un mort després de dos jornades negresICS LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La província de Lleida va registrar ahir només una defunció per coronavirus, després que els dos dies anteriors Salut comptabilitzés deu i dotze morts. Així, el total de víctimes mortals s’eleva als 191, dels quals 156 eren casos positius de Sars-CoV-2 i 35 eren sospitosos de ser-ho, segons els metges. D’altra banda, Salut va confirmar 33 nous casos, amb la qual cosa la xifra es va elevar a 1.940, i va registrar 172 possibles nous infectats, amb un total de 4.235 persones amb simptomatologia del Covid-19. A més, es van donar 61 altes hospitalàries, per la qual cosa 892 persones s’han curat després de ser ingressades. Ahir va ser el dia amb més altes registrades des de l’inici de la pandèmia, sense tenir en compte el desfasament que hi va haver dilluns amb el nou recompte de Salut.

Deixant d’una banda el balanç diari, l’hospital Arnau de Vilanova només disposa de reactius per fer les proves de PCR per detectar el coronavirus per a dos dies. Segons van confirmar fonts de l’ICS, esperen que el departament els enviï més reactius (la substància que s’utilitza per fer l’anàlisi), per la qual cosa de moment no practicaran PCR de forma massiva. L’Arnau és l’únic centre de Lleida amb laboratori per fer aquest tipus de test PCR, el més eficaç que hi ha.

L’hospital també té tests ràpids, però només són útils en els pacients amb una patologia clara del Covid-19, ja que si no és així, es donen falsos negatius i s’ha de fer el PCR.

D’altra banda, respecte a l’estudi del ministeri de Sanitat per conèixer el nivell d’immunització de la població davant del coronavirus i en què participaran 1.200 lleidatans, es retarda i ja no arrancarà dilluns com estava previst. “Començarà la setmana que ve però no dilluns”, va dir el ministre, Salvador Illa. Per la seua part, la consellera de Salut, Alba Vergés, va dir que les proves serològiques per a l’estudi les farà l’Atenció Primària, els professionals de la qual s’ocuparan de recollir les mostres i de fer l’enquesta corresponent. Vergés també va dir que aquest estudi “no servirà” en la presa de decisions per al desconfinament a Catalunya perquè és a nivell provincial.

En un altre ordre de coses, Vergés va explicar que hi ha 977 persones ingressades a les UCI –la xifra més baixa des del 25 de març– però va subratllar que “la recuperació de llits és molt lenta i hi ha risc de rebrot”. A Lleida, ahir a primera hora del matí hi havia 28 hospitalitzats a l’UCI, 26 a l’Arnau i dos al Santa Maria, la xifra més baixa des del 23 de març. El primer hospital tenia 74 persones ingressades i el segon, 48.

tracking