SEGRE

Una altra desena de denúncies per incomplir el confinament a Lleida

Interior insisteix que derogarà la llei mordassa però ara no

Imatge del control de dijous passat de la Guàrdia Urbana al passeig de Ronda.

Imatge del control de dijous passat de la Guàrdia Urbana al passeig de Ronda.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana va imposar durant la jornada de dimecres una altra desena de sancions a persones que van incomplir les mesures establertes al decret de l’estat d’alarma i el compliment del confinament a causa de la crisi sanitària pel coronavirus. Així mateix, als diferents controls que va portar a terme la Policia Local en diversos punts de la capital del Segrià es van identificar un total de 551 vehicles.

Aquesta setmana, la Guàrdia Urbana ja ha imposat un total de trenta-tres sancions a ciutadans per haver incomplert el confinament, que s’han de sumar a les 114 multes d’entre divendres i diumenge. Pel que fa al conjunt de Catalunya, els Mossos d’Esquadra i les diferents policies locals van interposar un total de 1.407 actes de denúncia a persones per haver incomplert l’estat d’alarma i van fer sis detencions. Així mateix, durant la jornada de dimecres es van identificar 6.431 persones i 5.992 vehicles a tot Catalunya.

D’altra banda, el ministre de l’Interior, Fernando Grande- Marlaska, va assegurar ahir que el Govern espanyol manté intacte el compromís de derogar la llei mordassa però va dir que ara “hi ha altres qüestions a encarar”. Durant la compareixença al Congrés, va defensar les denúncies contra els que se saltin el confinament sota el “mandat” de l’estat d’alarma. El ministre també es va defensar de les crítiques de l’oposició i va voler deixar clar que el Govern central ni controla ni censura les opinions contràries a la seua gestió i només monitoritza la xarxa per protegir l’Estat i els ciutadans.

tracking