SEGRE

ESNOTICIA

Les defuncions repunten a Lleida, amb quatre en un dia

Salut notifica 49 nous casos i 22 altes hospitalàries || Els hotels Nastasi, Segle XX i Alegret es mantenen com a hospitals

546421_1.jpg

546421_1.jpgCOLEGIOS DE ENFERMERAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de morts per coronavirus als centres hospitalaris de la província de Lleida va repuntar en les últimes hores fins a quatre, després d’haver registrat una única defunció el dia anterior i venir de dos jornades negres amb deu i dotze.

Des de l’inici de la pandèmia, Lleida ja acumula 195 defuncions. A les comarques del pla són 165, dels quals 138 amb Covid-19 confirmat, i a l’Alt Pirineu i Aran són 30, vint-i-dos positius confirmats. Salut va notificar 49 nous casos, que eleven el total a 1.989, així com 289 possibles nous afectats, que eleven el global a 4.524. Es van donar 22 altes hospitalàries, amb la qual cosa el total ascendeix a 940.

Així mateix, Salut mantindrà operatiu com a hospital l’Hotel Nastasi en previsió de possibles rebrots del virus. Aquest establiment acull pacients que han estat hospitalitzats pel Covid-19 i ja estan estables a l’espera de rebre l’alta mèdica.

L’Hotel Segle XX de Tremp també continuarà reservat per derivar-hi pacients amb coronavirus, malgrat que actualment gairebé està en desús ja que dijous acollia només dos persones que estaven a punt de ser enviades a casa. Havia arribat a tenir una desena de pacients. L’Hotel Alegret de la capital del Pallars Jussà, per la seua part, continuarà allotjant pacients sociosanitaris que estaven a l’hospital fins que no pugui aplicar mesures per garantir que no hi haurà risc de contagiar-se de Covid-19. Dijous hi havia nou persones ingressades en aquest establiment.

D’altra banda, representants sindicals continuen reclamant prou estoc d’equips de protecció individual per poder afrontar amb garanties un possible rebrot. Asseguren que de moment en “van arribant”. En un altre ordre de coses, de moment encara no s’ha establert cap data per reiniciar les operacions, proves i consultes externes a l’Arnau de Vilanova i l’Hospital de Santa Maria.

Així mateix, el sindicat UGT reclama per carta a la consellera de Salut, Alba Vergés, “la continuïtat i estabilitat contractual del conjunt de professionals que s’han incorporat al sistema públic de salut” per afrontar la pandèmia. “No es podria entendre que quan recuperem la normalitat es comenci a acomiadar professionals de la sanitat o bé a oferir-los contractes porqueria, amb la qual cosa es retornaria al sistema anterior repetint els mateixos errors”, subratlla.

tracking