SEGRE

AJUNTAMENT ECONOMIA

Tots els edils de la Paeria, excepte l'alcalde, sense cotxe oficial

Aniran en transport col·lectiu, vehicle privat o taxi || Nova taxa de 15 euros al mes a les escoles bressol per un servei d’acollida de nens a de 8.00 a 8.30

La firma del refinançament del deute de l’EMU.

La firma del refinançament del deute de l’EMU.AJUNTAMENT DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els regidors de la Paeria deixaran de desplaçar-se amb cotxe oficial i hauran d’utilitzar preferentment “transport col·lectiu”, privat o bé taxi o vehicle de lloguer. L’alcalde queda fora d’aquesta mesura acordada pel govern municipal en el marc de la modificació del pressupost, segons va afirmar ahir la tinenta d’alcalde Jordina Freixanet. Va precisar que en cas de necessitar desplaçar-se per exemple a Barcelona en un horari sense transport públic, podran llogar un vehicle, i va subratllar que la decisió de deixar d’utilitzar cotxes oficials es mantindrà durant tot el mandat. Va afegir que els tres empleats afectats per la supressió d’aquest servei seran recol·locats i mantindran les condicions actuals. Va apuntar que negociaran aquesta aplicació amb els sindicats, igual que la resta de mesures d’estalvi a la partida de personal, com la reducció d’hores extres, els criteris per als reforços i substitucions, la regulació de les indisposicions o els límits en la substitució de les hores sindicals. Pel que fa a les retribucions del personal, Freixanet va indicar que la Paeria mantindrà la previsió a l’alça.

D’altra banda, el ple aprovarà una modificació de l’ordenança de serveis educatius per incloure una taxa per servei d’acollida a les escoles bressol, que serà de 15 euros al mes (10 al setembre i juny), per deixar el nen mitja hora abans o recollir-lo mitja hora després. De fet, el consistori ha avançat mitja hora l’inici de l’horari lectiu, de manera que els centres començaran a les 8.30 hores (amb entrada flexible fins a les 9) i si les famílies deixen el petit a les 8, hauran de pagar taxa d’acollida, va detallar l’edil d’Educació, Sandra Castro. A la tarda, acaben a les 16.30, però hi haurà acollida fins a les 17. La Paeria subratlla que assumeix gairebé el 77% del cost de cada plaça d’escola bressol, quan hauria de ser d’un terç.

En un altre ordre, les taules de contractació de l’ajuntament deixen de ser presencials i es faran a través de la plataforma telemàtica Teams.

L’EMU rubrica amb CaixaBank el refinançament del deute L’ajuntament va formalitzar ahir el crèdit amb CaixaBank per refinançar l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU), que permet la reestructuració del deute facilitant l’amortització dels compromisos adquirits i, alhora, mantenir les polítiques socials d’habitatge, ja que es genera un estalvi global de 3,3 milions d’euros aquest exercici. El refinançament de 42 milions comporta interessos avantatjosos i una prolongació dels terminis que redueix substancialment les quotes.

tracking