SEGRE

ESNOTICIA

Lleida suma 4 defuncions més i supera els 2.000 positius

|

El Santa Maria agraeix així la tasca del servei de neteja.

El Santa Maria agraeix així la tasca del servei de neteja.HOSPITAL SANTA MARIA TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les comarques de Lleida van registrar ahir de nou quatre defuncions de pacients amb Covid-19, la mateixa xifra que el dia anterior, de manera que el balanç de víctimes mortals des de l’inici de la pandèmia ascendeix a 199, segons dades de Salut. Totes les defuncions d’ahir corresponen a la regió sanitària del pla, que suma 169 víctimes mortals, i la de l’Alt Pirineu i Aran es manté en trenta. El departament va confirmar tretze nous casos positius, xifra molt inferior als quaranta-nou del dia anterior, i que suposa que al conjunt de la província els afectats ja superen els 2.000. En concret, són 2.002. A més, Salut comptabilitza dos-cents possibles nous afectats, que eleven el global a 4.724. I les altes van baixar en picat ja que el departament només en va notificar una, davant de les 22 de divendres.

D’altra banda, fonts del comitè de l’hospital Santa Maria van afirmar que a l’espai reservat a pacients no-Covid estan ingressant persones a les quals no han efectuat la prova, de manera que no poden saber si realment són negatius. En canvi, assegura que el personal només porta mascareta quirúrgica i guants per atendre’ls, no equips de protecció individual, per la qual cosa estan “molt preocupats” pel risc de contagi.

Totes les noves víctimes mortals comunicades pel departament són de les comarques del pla

Remarquen que als acompanyants d’aquests pacients tampoc se’ls ha fet la prova, de manera que si uns o altres presenten símptomes posteriorment i donen positiu, s’haurà de confinar el personal amb el qual han tingut contacte.

En un altre ordre de coses, familiars de residents a la Llar de Sant Josep del carrer la Mercè van denunciar que no deixen sortir els padrins de les habitacions des de fa dies. Treballadors consultats van indicar que sí que surten els que tenen demències. Van explicar que estan separats els residents positius (va dir que n’hi ha una vintena) dels que ja no tenen símptomes (una desena) i dels que estan bé (una dotzena), i van reclamar més mesures de protecció per al personal.

Així mateix, el sindicat Metges de Catalunya reclama al Govern modificar “substancialment” el pressupost de Salut per afrontar el coronavirus.

tracking