SEGRE

ESNOTICIA

Pediatres reforcen l'atenció de pacients de Covid a la Seu d'Urgell

|

L’alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega (esquerra), també atén pacients de Covid-19.

L’alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega (esquerra), també atén pacients de Covid-19.FSH

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pediatres de la cooperativa de Pediatria dels Pirineus de l’Alt Urgell col·laboren en l’atenció als malalts per Covid-19 a l’Hospital de la Seu d’Urgell.

Els professionals ajuden des de la setmana passada l’equip d’internistes del centre mèdic per “oxigenar” l’equip de sanitaris que “treballa de forma incessant” des de l’inici de la crisi sanitària. Entre els professionals hi ha el pediatre i alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, que hi va cada matí a excepció dels dilluns, que els dedica íntegrament al càrrec com a primer edil. Fàbrega va explicar ahir que “aquests dies tots els sanitaris som un equip” i va apuntar que no només atenen malalts pel coronavirus, sinó que també treballen amb la resta de patologies presents a la planta d’hospitalització del centre mèdic.

Els pediatres que atenen pacients de coronavirus són de la cooperativa Pediatria dels Pirineus

L’hospital de la Seu compta des d’aquesta setmana amb dos respiradors de campanya Leitat 1 per assistir pacients afectats pel Covid-19. S’afegeixen als tres amb els quals ja comptava el centre mèdic i que estan instal·lats a l’àrea habilitada de forma temporal per a pacients crítics de coronavirus, a la zona dels quiròfans. L’hospital compta amb dos respiradors més a l’àrea d’urgències que no estan destinats a pacients Covid, segons van explicar fonts de la FSH.

L’hospital es mantenia ahir estable amb dos pacients ingressats per Covid-19, que segons Fàbrega “evolucionen bé a planta”, i cap pacient pendent de resultat. A l’Alt Urgell queden 213 persones aïllades, de les quals 38 són casos confirmats, 97 són sospites i 78 són contactes sense símptomes. En total, s’ha donat l’alta a 104 veïns.

Acumulats des de l’inici de la pandèmia s’han aïllat als domicilis 317 persones (45 confirmats positius, 133 sospites i 139 contactes).

tracking