SEGRE

Els Bombers troben un total de sis persones mortes a casa a les comarques lleidatanes el primer mes de confinament

Un camió dels Bombers

Un camió dels BombersSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Bombers de la Generalitat van trobar sis persones mortes a casa a les comarques lleidatanes durant el primer mes de confinament decretat per la crisi sanitària. Una xifra que es dispara si es tenen en compte les mateixes dates de l’any passat. Entre el 13 de març i el 15 d’abril, els Bombers van trobar sis persones que havien perdut la vida mentre eren als seus domicilis.

En les mateixes dates de l’any passat, només es va produir un cas d’aquest tipus. Per comarques, al Segrià els bombers van trobar quatre persones mortes a casa; una al Pla d’Urgell i una altra, a l’Urgell.

Segons assenyalen les dades facilitades pel cos, el primer mes de confinament els Bombers han portat a terme un total de trenta serveis d’obertura d’habitatges per rescatar persones en situació de risc, en els quals sis van trobar persones que havien mort. En el mateix període de l’any passat, els Bombers van fer quaranta obertures d’habitatge per situacions de risc i només van trobar una persona sense vida. En el conjunt de Catalunya, els Bombers van trobar durant el primer mes de quarantena un total de 42 persones mortes a casa, una xifra que no inclou els serveis que es van dur a terme a Barcelona ciutat. Respecte al mateix període de l’any passat, la xifra ha augmentat un 50 per cent.

Les entitats alerten que la majoria d’aquestes persones són gent gran que viu sola i que a causa del confinament han perdut el contacte social. Des de l’inici de la crisi sanitària, han sorgit diverses iniciatives per acompanyar les persones grans que viuen soles al ser un col·lectiu de més vulnerabilitat durant el confinament. A les comarques lleidatanes hi ha més de 50.000 persones que viuen soles i d’aquestes, el 34% tenen 65 anys o més.

tracking