SEGRE

Lleida recupera a partir de dissabte el mercat setmanal de fruites i verdures al Barris Nord

Incorporarà parades de planters, ja que és època de fer les plantacions

Mercat de fruites i verdures a Lleida el passat dissabte.

Unió de Pagesos critica que ajuntaments prohibeixin mercats de productes frescos a l'aire lliureSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La reunió d’aquest dilluns del Centre de coordinació operativa local de Lleida (Cecopal), presidida per l'alcalde, Miquel Pueyo, ha acordat que a partir de dissabte vinent, 2 de maig, tornarà a funcionar el mercadet setmanal de Barris Nord, exclusivament amb les parades de fruita, verdura i planter.

La regidora de Comerç, Consum i Mercats, Marta Gispert, ha assenyalat a la reunió que l’espai del mercat de Barris Nord és prou gran com per complir amb els criteris de prevenció que marca la Generalitat respecte el Covid-19. A més, ha destacat que, com a novetat respecte a les anteriors edicions del mercat durant l’etapa de confinament, s’incorporaran les parades de planters, tenint en compte que ara és època de fer les plantacions i que aquest sector forma part de la cadena agroalimentària.

L'ajuntament està treballant en l’activació dels protocols de seguretat, que inclouran marcar i senyalitzar tot l’espai de l’aparcament del Barris Nord perquè les parades s’ubiquin a la distància fixada, i també està en comunicació amb els paradistes per resoldre dubtes i informar-los sobre la normativa que cal seguir.

Mesures de seguretat per a paradistes i consumidors:

• Totes les persones que manipulin els aliments han d'usar guants.

• Caldrà fer un control rigorós de les cues per evitar aglomeracions i perquè es respecti la distància de dos metres entre persones.

• S’haurà d’establir una única cua a cada parada.

• Els compradors no podran tocar cap producte. Seran els paradistes els que els subministraran.

• Totes les parades hauran de vigilar i fer complir les normes d'higiene general.

tracking