SEGRE

ESNOTICIA

Donen 'tablets' i mòbils perquè pacients de Lleida contactin amb la família

Una pacient del Santa Maria parla amb la família amb una tauleta.

Una pacient del Santa Maria parla amb la família amb una tauleta.TELECOMUNICAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Societat Catalana de la Tecnologia (SCT) i la companyia Fibracat han donat més d’una desena de tablets als hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria i a les residències Balàfia I i Balàfia II perquè els malalts de coronavirus o els residents puguin comunicar-se amb els seus familiars. Així mateix, han entregat unes webcams al Santa Maria per poder fer seguiment de malalts del virus. Així ho assegura una de les impulsores d’aquesta campanya a Lleida, denominada TelecomuniCAT, la coordinadora del grup de treball ICE STEAM de la Universitat de Lleida (UdL), Esther Pintó. “El projecte va arrancar a Barcelona, però fa tres setmanes que actuem a Lleida en col·laboració amb els laboratoris TIC del parc de Gardeny amb l’objectiu de donar als malalts de coronavirus els dispositius i la connexió necessària perquè puguin relacionar-se amb els seus familiars a distància”, va dir Pintó. Per això, des de la SCT s’encarreguen de repartir i rebre tauletes, la majoria donades per particulars, mentre que Fibracat s’encarrega de dotar-les de connexió.

En aquest sentit, Pintó va dir que, a banda de donar aquests aparells ,“hem donat dos rúters per a l’hotel Nastasi i les residències de Balàfia I i II perquè puguin tenir una millor connexió a internet, atès que la que tenien era insuficient i ara ja tindran una cobertura fixa que podran utilitzar fins i tot després que acabi aquesta crisi”.

La tecnologia s’ha convertit en una aliada més per fer front a la crisi del coronavirus i poder comunicar-se amb familiars i amics i és per això que des de TelecomuniCAT han fet una crida a la població perquè els donin totes les tablets i mòbils que no utilitzin per entregar-los a hospitals i residències. “Fins ara hem rebut més telèfons mòbils que tauletes, però a Lleida necessitaríem més dispositius de qualsevol tipus, perquè les demandes que hem atès les hem cobert amb donatius procedents de Barcelona”, va lamentar Pintó, que va assenyalar que, a part dels hospitals de la capital, la campanya també donarà tablets i mòbils al de la Seu d’Urgell.

tracking