SEGRE

ESNOTICIA

Els hospitalitzats pel Covid a la província de Lleida són 141, la meitat que fa un mes

Els que estan a l’UCI són 27 || Salut rectifica les dades que va donar diumenge i rebaixa la xifra total de morts a Lleida de 213 a 206 i les altes, de 941 a 917

547224_1.jpg

547224_1.jpgHOSPITAL ARNAU DE VILANOVA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de persones amb coronavirus ingressades a la província de Lleida ha disminuït a la meitat en un mes. En concret, ahir hi havia 141 pacients hospitalitzats –131 a la regió sanitària de Lleida i 10 a la de l’Alt Pirineu i Aran–, mentre que el passat 1 d’abril eren el doble, un total de 281, també la xifra més alta durant la pandèmia.

De fet, el nombre d’ingressats no era tan baix des del 23 de març, quan eren 111, i des d’aleshores no va deixar d’incrementar-se fins a l’arribada del mes d’abril, en ple pic de la pandèmia. A partir del dia 2 va començar a disminuir el nombre d’hospitalitzats i el passat dia 12 els ingressats van començar a estar per sota dels 200.

L’Arnau ja disposa de més reactius per fer les proves PCR, després de quedar-se’n gairebé sense

El mateix ha succeït amb les cures intensives. Ahir hi havia 27 pacients entre les UCI de l’hospital Arnau de Vilanova i del Santa Maria, un nombre que s’ha mantingut estable en l’última setmana, però molt inferior als 52 que hi va arribar a haver el 31 de març.

Respecte al balanç diari de Salut, ahir va informar que el total de morts són 206, set menys que diumenge, quan eren 213. Fonts del departament van explicar que això es deu al fet que s’han introduït canvis en el còmput perquè fins ara hi havia algunes morts que s’havien comptabilitzat per partida doble en hospitals i a les residències. A més, també va disminuir el nombre d’altes hospitalàries en 24, de les 941 de diumenge a 917, cosa que les mateixes fonts van atribuir a una unificació dels criteris aplicats en tots els centres.

D’altra banda, es van registrar 48 casos més de Covid-19, elevant la xifra total a 2.072, mentre que es van confirmar 191 casos sospitosos més, amb un total de 5.009.

D’altra banda, Salut va enviar divendres passat a l’Arnau més reactius per a les proves de PCR per detectar el coronavirus, després que l’hospital, l’únic centre de Lleida amb laboratori per fer aquest tipus de test, només disposés de reactius per a dos dies. L’ICS confia que aquesta setmana n’arribaran més.

tracking