SEGRE

La UdL dóna llum verda a la proposta d'una prova d'aptitud personal per accedir a Medicina

El rector, Jaume Puy, en la sessió telemàtica del consell de govern.

El rector, Jaume Puy, en la sessió telemàtica del consell de govern.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de govern de la Universitat de Lleida (UdL) ha aprovat aquest dimarts en una reunió telemàtica la proposta d’una Prova d’Aptitud Personal (PAP) per accedir al grau de Medicina que s’activaria en tota Catalunya no abans del curs 2022/2023.

El document, consensuat per les facultats de Medicina de Catalunya, la Direcció General d’Universitats, la Conselleria de Salut de la Generalitat i col·lectius professionals, planteja una PAP amb almenys dos proves complementàries, ha informat la UdL en un comunicat.

Es tracta d’una prova que mesuri el raonament crític, basada en escenaris de l’àmbit social i de les humanitats per captar competències no cognitives relacionades amb el professionalisme i l’orientació social i, una altra que computi les habilitats interpersonals i els valors professionals com l’orientació al pacient, la col·laboració professional, actitud personal i valors ètics basada en el judici de situacions específiques.

El document, segons la UdL, proposa que no es descarti una tercera prova per avaluar més específicament característiques de la personalitat com la resiliència, la capacitat de superar la frustració i la gestió de la incertesa.

Una vegada s’hagi decidit formalment la realització de la PAP, el document aposta per aprofitar els dos anys que queden per preparar-la adequadament, per a la qual cosa planteja administrar la prova a una mostra d’estudiants actuals de Medicina dels dos primers cursos i facilitar-la a una mostra a candidates i candidats voluntaris que s’aplicaria el 2021.

"Amb l’aprovació d’aquest document s’autoritza l’inici del procés perquè més endavant el Consell interuniversitari de Catalunya pugui implantar aquest sistema a totes les universitats catalanes que tenen facultat de Medicina", ha explicat el vicerector d’ordenació acadèmica, Francisco Giné.

El Consell de govern també ha ratificat les mesures acadèmiques adoptades pel Consell de direcció de la UdL arran de la situació provocada per la pandèmia del Covid-19, com la implantació de la docència i l’avaluació en línia per a la resta del curs acadèmic, així com la valoració de les pràctiques i la presentació via telemàtica de treballs finalsde grau, de final de màster i tesis doctorals.

tracking