SEGRE

JUSTÍCIA PANDÈMIA

Dos positius i setze sospitosos a la presó Ponent i el Centre Obert

Hi ha 93 funcionaris de baixa, segons el sindicat CSIF || Demanen que es facin tests a tots els treballadors i que es tornin a concedir permisos laborals

Vista aèria de la presó de Lleida.

Vista aèria de la presó de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Onze funcionaris del Centre Penitenciari Ponent i tres reclusos i dos funcionaris del Centre Obert de Lleida són sospitosos de tenir Covid-19. Així mateix, dos empleats, un de cada centre, ha donat positiu per Covid-19, segons va informar ahir el departament de Justícia a aquest diari. Val a destacar que, des que s’iniciés la pandèmia, cap intern de Ponent ha donat positiu.

En canvi, segons el sindicat CSIF, al Centre Penitenciari Ponent en aquests moments set empleats continuen de baixa després d’haver donat positiu i quatre treballadors estan pendents de rebre els resultats.

El sindicat CSIF farà una nova donació de 50 pantalles de protecció facial per als empleats

També afirma que hi ha noranta-tres funcionaris de baixa, quaranta-cinc dels quals per incapacitat temporal i quaranta-vuit per permisos per deure inexcusable (alteració del sistema immunitari, malaltia crònica, estar embarassada o ser família parental, entre altres supòsits). Són onze persones menys que el 10 d’abril passat, segons el sindicat, que va afegir que “s’ha realitzat la prova de Covid-19 a dos interns, un amb simptomatologia de febre i, respecte a l’altre, se n’esperen els resultats”.

El CSIF va tornar a reclamar que es facin tests a tots els treballadors penitenciaris i va demanar que es puguin anar donant permisos a funcionaris perquè “el servei queda prou cobert i les baixes van disminuint”.

El sindicat també farà una nova donació de cinquanta pantalles de protecció facial per incorporar els Equips de Protecció Individual (EPI) dels treballadors de la presó lleidatana.

D’altra banda, a nivell de Catalunya, segons les dades de Justcia, actualment hi ha seixanta interns que han donat positiu per coronavirus, dels quals 31 han estat donats d’alta. De la resta, cinc estan ingressats a l’Hospital Penitenciari de Terrassa; setze, a la unitat hospitalària de Quatre Camins, i vuit, a la unitat hospitalària de Brians 2. També s’han confirmat 72 casos positius de coronavirus entre els funcionaris.

Més de 1.250 videotrucades al suspendre’s visites i vis-a-vis

Un total de 415 interns del Centre Penitenciari Ponent han fet l’últim mes videotrucades amb els seus familiars com a alternatives a les visites per locutori o vis-a-vis, que es van suspendre el 16 de març amb l’estat d’alarma, segons van informar ahir des del departament de Justícia.

Així, entre el 27 de març i el 26 d’abril, a la presó de Lleida es van portar a terme 1.252 connexions d’aquest tipus. La gran majoria van ser per Whatsapp i 44 es van fer per ordinador. Altres mesures durant el confinament han estat duplicar el nombre de trucades de telèfon per intern, al passar de 10 a 20 setmanals.

D’altra banda, les presons catalanes han facilitat targetes telefòniques a tots els interns que han acreditat falta de recursos econòmics per pagar-les, va informar ahir Justícia.

tracking