SEGRE

URBANISME MOBILITAT

El PSC qüestiona el nou accés a Copa d'Or sense canviar el Pla General

El govern municipal afirma que avui tractarà les “qüestions tècniques” plantejades

La millora de mobilitat entre Cappont i el SUR-5.

La millora de mobilitat entre Cappont i el SUR-5.PAERIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de l’oposició a la Paeria, Fèlix Larrosa, assegura que el projecte que va anunciar dies enrere el govern de la Paeria d’un nou accés entre els carrers Riu Ebre i Maria Montessori, una obra privada associada a la concessió de la llicència a la superfície comercial Conforama a Copa d’Or (SUR-5), no es podrà tirar endavant sense la modificació de l’actual Pla General de Lleida. En concret, Larrosa afirma que per al desdoblament del carrer Maria Montessori, una de les accions previstes en aquest projecte, és imprescindible canviar el planejament perquè les finques necessàries per a això pertanyen a una unitat d’actuació diferent (UA 46) i no estan qualificades com a zona per a vialitat. Recorda que aquesta millora de la mobilitat es remunta a anys enrere, en mandat socialista, i que una resolució per escrit de la comissió d’Urbanisme de la Generalitat indica explícitament que la previsió d’ampliació de Maria Montessori se situa fora del pla parcial SUR-5 (on s’ubicarà Conforama), i assoleix terrenys inclosos dins de l’UA 46, majoritàriament qualificats com a zona d’aprofitament privat” i afegeix que, “per tant, l’autorització d’execució de les obres d’urbanització (...) comporta la modificació del planejament vigent per qualificar els terrenys afectats de sistema viari, aspecte que incideix (...) en la possibilitat d’implantar els usos comercials i terciaris”. El PSC va promoure el mandat anterior un nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), però l’actual govern tripartit el va frenar.

Per tot això, Larrosa veu “estrany” tramitar l’expedient de millora de la mobilitat d’aquesta zona “amb presses” i demà demanarà al ple “quin nivell d’executabilitat té aquesta proposta si no es pot fer el desdoblament i si es pot atorgar la llicència comercial a Conforama.

Per la seua part, el govern municipal va indicar que les qüestions tècniques plantejades pel PSC ara, malgrat que el projecte es va presentar durant la passada comissió d’Urbanisme, es tractaran avui a la junta de portaveus i s’informarà els grups. Així mateix, va recordar que correspon al ple aprovar les cessions anticipades de terrenys, necessàries per poder executar una part de les obres, i va remarcar que el projecte de la millora de la mobilitat de la zona (també el desdoblament del carrer Maria Montessori) haurà de ser aprovat per la junta de govern local, sotmès a informació pública i aprovat després de forma definitiva. Va incidir que llavors es podran incorporar diferents aportacions sobre el seu traçat i la superfície afectada. També diu que es va sotmetre a consideració dels integrants de la comissió la conveniència de tramitar alhora la cessió de terrenys i el projecte d’obres per avançar en la seua execució.

tracking