SEGRE

Professionals de tretze CAP de Lleida faran les proves de l'estudi del coronavirus

Avui es començarà a visitar els 1.200 lleidatans triats a l’atzar per saber com els ha afectat el Covid-19

Una usuària surt del CAP de Balàfia el Divendres Sant, dia en què aquests centres van obrir.

Una usuària surt del CAP de Balàfia el Divendres Sant, dia en què aquests centres van obrir.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’estudi de seroprevalença impulsat pel ministeri de Sanitat per conèixer l’afectació del Covid-19 en la població va començar dilluns passat a Lleida dient a les 1.200 persones escollides a l’atzar perquè donessin el seu vistiplau a formar part d’aquest estudi. En concret, 1.051 són de la regió sanitària de Lleida i 53, de la de l’Alt Pirineu i Aran, mentre que a Catalunya hi participen 9.928 persones de 3.409 domicilis i un total de 90.000 persones a tot l’Estat.

A Catalunya seran els sanitaris d’Atenció Primària de 146 equips els que recolliran les mostres i la informació requerida en l’estudi, dels quals tretze són de Lleida. En concret, són els CAP de Balaguer, Lleida Rural Nord (Alpicat), Alcarràs, Balàfia, Bordeta, Cappont, Eixample, Primer de Maig, Rambla Ferran, Pla d’Urgell, Tàrrega, les Borges Blanques i la Pobla de Segur.

Els 1.200 lleidatans triats tenen edats i característiques diverses, atès que l’objectiu és conèixer els perfils de les persones a qui ha afectat més el coronavirus i a qui no tant i per què. Primeres visites Fonts de Salut van explicar que es preveu que avui els professionals de l’Atenció Primària comencin a visitar les primeres persones que participen en l’estudi, les quals s’hauran de dirigir a un dels CAP per fer-se un test ràpid per saber si han tingut la infecció, extreure’ls sang i ferlos un breu qüestionari.

Aquest estudi es porta a terme amb la col·laboració de l’Institut de Salut Carlos III i l’Institut Català de la Salut (ICS) és qui el coordina a Catalunya.

 
tracking