SEGRE

ESNOTICIA

Salut confirma dotze morts més a Lleida i 26 nous contagiats

L’Arnau passa d’atendre 60 casos al dia a 20 || Proves a 200 sanitaris del Santa Maria que van usar màscares defectuoses

Ambulàncies a l'entrada d'urgències de l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Lleida suma 5 morts i 58 positius en coronavirus en un sol diaMaite Monné

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut va confirmar aquest dimarts 12 morts més per coronavirus a la regió sanitària de Lleida (a la de l’Alt Pirineu i Aran no se’n registra cap des del 18 d’abril), per la qual cosa són 218 les defuncions acumulades. També va informar de 26 nous positius, per la qual cosa el total ja són 2.098 i de 79 possibles casos, sent 5.088 les persones sospitoses de tenir el virus. A més, es van registrar 19 altes hospitalàries, amb un total de 936. D’altra banda, els ingressats per coronavirus van augmentar en dos més, amb un total de 143 hospitalitzats, dels quals 30 es troben a l’UCI.

Així mateix, fonts de Salut van explicar que en els últims dies a Urgències de l’hospital Arnau de Vilanova, on diàriament acudeix un centenar de persones, atenen de mitjana al dia una vintena de pacients amb simptomatologia del Covid. Tot i així, hi va haver un dia d’“excepció”, el passat 26, en el qual de les 113 atencions, només cinc eren de Covid. El pic va ser a finals de març, quan es van arribar a atendre 66 infectats.

D’altra banda, després que fa unes setmanes es repartissin mascaretes defectuoses a l’hospital de Santa Maria, finalment Salut farà les proves de PCR a uns 200 sanitaris que les van utilitzar. Fonts del comitè d’empresa, que van aplaudir la mesura després de dies reivindicant-la, van informar que la previsió és que es facin uns 20 tests al dia.

tracking