SEGRE

SERVEIS BARRIS

Una avaria deixa sense llum més de 800 abonats de Lleida durant hora i mitja

Al barri del Noguerola, a l’entorn de la rambla Ferran, i és la segona apagada a la ciutat aquest mes || A causa de la desconnexió d’una línia de mitjana tensió

Un semàfor fora de servei a l’avinguda del Segre per l’apagada d’ahir.

Un semàfor fora de servei a l’avinguda del Segre per l’apagada d’ahir.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una avaria va deixar ahir sense subministrament elèctric durant gairebé dos hores 800 abonats del centre de la ciutat, entre els quals particulars, oficines i mitjans de comunicació de l’entorn de la rambla Ferran i el Noguerola. La incidència es va registrar a les 11.41 hores i va quedar solucionada a les 13.09, malgrat que inicialment la companyia va informar a través del seu departament d’avaries que el servei no es restabliria fins a les 14.46 hores. El motiu d’aquesta fallada en el subministrament va ser la desconnexió d’una línia de mitjana tensió, segons va informar Endesa, i es va poder resoldre el problema quan es va activar un bypass, tot i que els usuaris van estar hora i mitja sense llum, amb les consegüents queixes a la companyia elèctrica.

Aquesta fallada en el subministrament arriba després que a començaments de mes una altra apagada deixés sense llum 400 veïns de la zona de Ciutat Jardí i de la Zona Alta pels efectes de les tempestes d’aquella setmana. Així mateix, els abonats també van denunciar que abans de l’avaria elèctrica, que es va produir per una “desconnexió fortuïta” de la línia, hi va haver diversos microtalls a la zona, tal com va succeir ahir a Noguerola abans de l’apagada.

A començaments de mes una avaria similar va deixar sense electricitat 400 veïns de Ciutat Jardí

Precisament, la setmana passada Endesa va anunciar que ha habilitat un centre de control a la capital, tant per supervisar el funcionament de les centrals hidroelèctriques de la província com per activar un bypass en cas d’avaries per permetre mantenir el subministrament mentre es fan els treballs de reparació de la incidència, encara que ahir es va produir un retard en l’activació dels protocols.

A més d’aquest centre de control que ha activat Endesa a la capital, la companyia continua supervisant el funcionament de les línies elèctriques des del centre existent als afores de Magraners, on treballen un centenar de persones. No obstant, la majoria dels empleats d’aquesta planta treballen aquests dies des de casa per la crisi sanitària.

tracking