SEGRE

PRESONS PONENT

Funcionaris exigeixen tests per sortir de la presó al donar positiu un reu

Tres empleats del mòdul d’ingressos, on hi ha dinou interns més aïllats || Ahir a la nit van accedir a anar-se’n a casa al veure que no els farien les proves

Vista aèria del Centre Penitenciari Ponent.

Vista aèria del Centre Penitenciari Ponent.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres funcionaris del Centre Penitenciari Ponent van exigir ahir quedar-se a la presó i no sortir al carrer fins que no se’ls faci el test de Covid-19 després que un intern donés positiu dimecres. És el primer reclús encomanat a la presó, havia estat empresonat recentment en el mòdul d’ingressos i va ser traslladat a l’hospital de Santa Maria. Els altres nou funcionaris del mòdul es troben en quarantena als seus domicilis mentre que la resta de reclusos d’aquest departament, 19 persones, han quedat confinats a les seues cel·les. Finalment, els tres funcionaris van accedir ahir a la nit a anar a les seues cases al comprovar que no els farien les proves.

S’ha de recordar que qualsevol detingut que ingressa actualment a la presó està 14 dies en quarantena per evitar possibles contagis. El sindicat Csif va informar que la direcció del centre explica que s’ha demanat a Salut la realització de les proves a aquests funcionaris, “però diuen que probablement no ho faran si no tenen simptomatologia”. També van indicar que “quan un intern resulta positiu es fan les proves a tots els que hi han estat en contacte. Es dóna la paradoxa que si ets un intern es fa el test sense cap tipus de problema, però si ets funcionari es neguen a fer-lo”. Està previst que dilluns es facin les proves als companys de l’intern d’ingressos que ha donat positiu i a uns altres dos reclusos d’un altre mòdul que tenen símptomes. En cas que donin positiu i tinguin patologia lleu, seran traslladats a la presó de Brians, que compta amb un departament preparat per al tractament. El Csif va demanar ahir “tests per als funcionaris afectats, desinfecció de la zona afectada, sol·licitud a Justícia de la incorporació immediata de 10 treballadors al centre i l’augment de material de protecció per als treballadors que prestin serveis en aquestes zones de confinament”.

Justícia va informar dimarts que hi havia 11 funcionaris de Ponent i tres reclusos i dos funcionaris del Centre Obert sospitosos de tenir Covid-19 i que dos empleats havien donat positiu. En canvi, el Csif va afirmar que hi havia 7 empleats que han donat positiu. També van afegir que hi havia 93 funcionaris de baixa.

tracking