SEGRE

ESNOTICIA

Personal d'Urgències protegit amb bosses d'escombraries

CCOO denuncia que segueixen faltant equips de protecció || L’hospital Arnau assegura que cada dia reparteix els necessaris

Foto de professionals d’Urgències de l’Arnau amb equips fets amb bosses d’escombraries.

Foto de professionals d’Urgències de l’Arnau amb equips fets amb bosses d’escombraries.CCOO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Indignació i embafament és el que va mostrar ahir part del personal del servei d’Urgències de l’hospital Arnau de Vilanova, ja que a aquestes altures de la pandèmia denuncien que encara estan mal protegits contra el virus del Sars-CoV-2 i han d’abillar-se amb bosses d’escombraries per evitar contagiar-se. “Gràcies a totes les persones que ens fabriquen aquestes bates de plàstic, l’únic material de seguretat que no ens ha fallat des de l’inici”, va manifestar un representant.

El sindicat CCOO de l’hospital ja va denunciar fa un mes que “el personal d’Urgències no estava ben protegit i encara seguim igual”, va assenyalar la portaveu del sindicat, Amparo Loren, que va concretar que en la resta de serveis tenia constància que sí que tenen bon material.

El TSJC exigeix a Salut que doni material i faci proves als empleats de transport sanitari

“Està clar que els Equips de Protecció Individual (EPI) no s’estan repartint bé entre tot el personal i això que des de la direcció ens comuniquen que va arribant material i que tots els serveis n’han de tenir”, va afirmar Loren. De fet, fonts de la gerència de l’Arnau van assegurar que “cada dia es reparteixen els EPI necessaris”.

Fa unes setmanes, CCOO va denunciar davant d’Inspecció de Treball que a l’hospital no es complia la normativa sobre la prevenció de riscos laborals davant de la falta d’EPI.

A més, ahir el sindicat va publicar els resultats d’una enquesta feta a centres sanitaris de Catalunya que reflecteix les “carències” amb què els professionals sanitaris han de treballar en el marc de la pandèmia de coronavirus.

D’altra banda, el TSJC ha acceptat les mesures cautelars sol·licitades per UGT a l’empresa Transport Sanitari de Catalunya (opera a l’Alt Pirineu i Aran) i exigeix a aquesta, al SEM i al CatSalut que equipin amb material de protecció els empleats i es facin tests a les bases on hi hagi treballadors amb símptomes o que han estat exposats al virus.

tracking