SEGRE

ESNOTICIA

La presó demana proves de Covid-19 a causa del primer positiu d'un reu

Per a dotze funcionaris i els dos interns que convivien amb el malalt || Tres empleats es van negar a sortir de la presó si no els feien tests, però al final van desistir

Vista aèria de la presó de Lleida.

Vista aèria de la presó de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presó de Lleida ha demanat al departament de Salut que faciliti tests per a funcionaris i presos després que dijous passat es donés el primer cas positiu entre els interns. En concret la penitencieria lleidatana ha sol·licitat proves de Covid-19 per a dotze funcionaris del departament d’ingressos que han estat aïllats i per a dos interns que convivien amb el malalt al mòdul 9 del penal.

Es dóna la circumstància que tres dels funcionaris que han estat aïllats es van negar a sortir de la presó i tornar a casa seua dijous al finalitzar la jornada laboral si no se’ls feia abans proves per saber si tenien la malaltia, tal com va informar aquest diari ahir. Els tres al·legaven que tenen persones de risc a casa i no volien posar-les en perill, fet que ocorreria si s’havien contagiat. Finalment, a última hora de dijous, i al tenir la certesa que no els farien les proves, almenys de moment, els tres funcionaris van decidir abandonar el penal i es troben ara aïllats a casa seua, igual com nou treballadors més del departament d’ingressos.

Tres funcionaris es van negar a sortir de la presó si no els feien tests, però al final van desistir

La direcció de la presó lleidatana ha pres aquesta mesura preventiva al fer un estudi de contactes després de tenir coneixement dijous al matí que un intern del mòdul 9 que havia estat traslladat a l’hospital havia donat positiu en coronarvirus, malgrat que no havia acudit al centre sanitari per presentar simptomatologia de Covid-19. El pres va ser derivat a l’hospital de Santa Maria i els dos interns que convivien amb ell al mòdul 9 van ser aïllats a la zona d’ingressos. En aquest departament hi ha 17 reclusos més aïllats 14 dies, que hauran de romandre dos setmanes més en aquesta situació després de donar-se el primer cas positiu de coronavirus entre els interns.

La presó ha desinfectat totes les dependències comunes del mòdul d’ingressos i també ha donat instruccions sobre mesures de protecció personal relacionades amb la utilització de mascaretes i guants, entre altres elements.

El mateix dijous també es van conèixer els resultats de les proves fetes a uns altres dos interns que es trobaven a la infermeria del penal. En tots dos casos van donar negatiu. També dijous, dos interns del mòdul 6 van ser aïllats a la infermeria de la penitencieria al presentar un d’ells simptomatologia compatible amb el Covid-19. La presó lleidatana ha demanat que es faci la prova a aquestes dos persones.

Es dóna la circumstància que la presó lleidatana era fins dijous passat una de les poques presons catalanes en la qual cap intern no havia donat positiu en coronavirus.

El sindicat CSIF va demanar que es facin tests, que s’augmentin les mesures de seguretat i que es reforci la plantilla, ja que molts treballadors del penal lleidatà es troben en aquests moments de baixa.

tracking